Çarşamba Bilim Parkı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı

Çarşamba Belediyesi tarafından, gençlerin bilimle iç içe büyümesini sağlamak amacıyla ilçeye kazandırılan Bilim Parkı'nın açılışını TEKNOFEST Karadeniz'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Selçuk Bayraktar gerçekleştirdi.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Çarşamba Belediyesi tarafından, gençlerin bilimle iç içe büyümesini sağlamak amacıyla ilçeye kazandırılan Bilim Parkı'nın açılışını TEKNOFEST Karadeniz'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Selçuk Bayraktar gerçekleştirdi.

Çarşamba Belediyesi'nce ilçede bilim kültürünü yaygınlaştırmak, toplumun bilime olan ilgi ve merakını artırmak amacıyla kazandırılan Bilim Parkı'nın açılışını TEKNOFEST Karadeniz'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar gerçekleştirdi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bilimle büyüyen, bilimle gelişen gençler yetiştirme gayesindeyiz. Bilim Merkezi'miz ve Bilim Parkı'mız bu anlamda hem ilçemiz hem de bölgemiz açısından çok önemli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, TEKNOFEST Karadeniz'de Bilim Parkı'mızın açılışını gerçekleştirmiş olduk. Bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Tüm dünyada gururla Al Bayrağımızı dalgalandıran, geleceğin mucitleri, geleceğin bilim insanlarını inşallah Çarşamba'mızda yetiştireceğiz” diye konuştu.

Bilim Merkezi ve Bilim Parkı sayesinde öğrenciler, fen derslerindeki soyut olan ve 3 boyutlu düşünmeyi gerektiren kavramları, bizzat yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulacağını ve

Çarşamba'nın geleceğine kalıcı izler bırakmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Doğan, “Çarşamba'mızda gençlerimizin bilimle, sanatla, sporla, eğitimle iç içe büyümeleri en büyük gayemiz. Gençlerimiz Bilim Merkezi ve Parkımız ile hem eğlenecek hem öğrenecekler. Bu da bizim için çok değerli. Öğrencilerimiz teorik olarak öğrendikleri bilgileri, burada pratikte hayata geçirerek keşfetme fırsatı bulacaklar. Bilim Merkezimiz yükseliyor, 6 bin metrekare alanda Bilim Parkımızın çalışmalarını tamamladık. Bilim Parkımızda aynı zamanda Çarşambalı şehidimiz Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'i anmak, ailesinin vasiyetini yerine getirmek, gençlerimize bir gelecek vizyonu kazandırmak için F4 tipi bir savaş uçağı yerleştirmiştik. Çarşamba'nın geleceğine kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Bizim ihtiyacımız olan gençlik TEKNOFEST gençliği. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla TEKNOFEST Karadeniz'de Bilim Parkı'mızın açılışını gerçekleştirmiş olduk. Bizim için ayrı bir gurur kaynağı, kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah milli teknolojisi hamlesine katkı sunacak, bilimle yetişecek, bilim insanı olacak gençlerimizi Çarşamba'mızda yetiştireceğiz. Bilim Parkımız, ilçemize, kentimize ve bölgemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Son Dakika !!! Ereğli'de Silahlı Saldırı

2022-09-02 21:14 - ASAYİŞ

Batshuayi, resmen Fenerbahçe'de

2022-09-03 00:18 - SPOR

EREĞLİ'DEKİ SİLAHLI SALDIRI ZANLI TESLİM OLDU

2022-09-03 09:43 - ASAYİŞ

Remzi Yücel: Tasarruf mu Yapacaksınız, Saraydan Başlayın

2022-09-03 17:40 - POLİTİKA

MediaMarkt’tan iki yeni reklam filmi

2022-09-03 14:09 - Yaşam

TEKNOFEST’te OMÜ standına yoğun ilgi

2022-09-02 19:07 - GÜNDEM

İki otomobilin yarışı kazaya neden oldu: 1 ağır yaralı

2022-09-04 07:41 - ASAYİŞ

Konya’da uyuşturucu operasyonu! 3 Kişi Tutuklandı.

2022-09-03 10:31 - ASAYİŞ

Büyükçekmece’de feci kaza:1 ölü, 1 yaralı

2022-09-03 16:44 - ASAYİŞ

Gemi demir attı, İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

2022-09-03 04:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Esnaftan Halkbank isyanı. Dört kat artırıldı

17:19 - GÜNDEM

Ankara'da hareketli gece: Erdoğan, Adalet Bakanı ve MİT Başkanı’nı Beştepe'ye çağırdı

12:05 - GÜNDEM

Elektriğe rekor zam geliyor tarih belli oldu… Enerji Bakanlığı ile EPDK kulislerinden bilgi sızdı

13:50 - GÜNDEM

Kamuda tasarruf paketi açıklandı. İşte uygulanacak tedbirler

11:25 - GÜNDEM

Mehmet Şimşek’in Pazartesi yapacağı konuşma sızdırıldı! Memur olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor

12:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik 5 ismi görevden alıyor! Ankara’da taşlar yerinden oynadı

13:58 - POLİTİKA

Yurt dışından getirilen telefonlara bir yasak daha. El konulacak

11:45 - Teknoloji

Konya’da pancar çiftçisinin beklediği haber geldi

10:47 - KONYA

Konya’da altın fiyatları ve güncel döviz kurları

10:37 - EKONOMİ

Son dakika: Ayhan Bora Kaplan soruşturması büyüyor! Polis müdürleri gözaltında .

17:36 - SON DAKİKA!