GAÜN’de entegrasyon temalı sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) tarafından yürütülen, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen “Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi" çerçevesinde Türk öğrencilerin ve uluslararası öğrenci

GÜNDEM - 2 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) tarafından yürütülen, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen “Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi" çerçevesinde Türk öğrencilerin ve uluslararası öğrencilerin yer aldığı, Entegrasyon Temalı Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

GAÜN TDP ve GÜSEM birimlerinin ortaklığıyla gerçekleştirilen, eğitmenliğini GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Taylan Güvenilir'in yaptığı, 32 saatlik eğitim sonrası GAÜN'de eğitim gören Türk ve Uluslararası öğrencilerin yaptıkları resimlerin yer aldığı Entegrasyon Temalı Sergi'nin açılışı GAÜN Seyir tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programla sanatseverlerle buluştu. Dünyadaki bütün kötülükleri yenecek olan en önemli unsur iyiliktir. Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarı bıyık, eğitimin insan hakları içerisinde vazgeçilmez öğelerin başında yer aldığını belirterek, öğrencilerin iyi eğitim almaları noktasında var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Sarı bıyık konuşmasında şunları aktardı: “TDP'nin organizesinde yetkinliklerimizi, gelişimimizi ve değerlerimizi artırma noktasında büyük çaba sarf ediyoruz. İnsanın eğitim hakkı en vazgeçilmez haklarından birisidir. Bu eğitim hakkını gerçekleştirirken aynı zamanda bir iyilik duygusuyla bir araya gelmemiz ve sizlerle birliktelik oluşturmamız son derece önemli. Dünyadaki bütün kötülükleri yenecek olan en önemli husus iyiliktir. İyiliklerle büyütmek, güzellikleri çoğaltmak, dostlukları artırmak suretiyle dünyadaki kötülükleri yok edebiliriz.”

GAÜN ‘e yakışır bir şekilde yolumuza devam ediyoruz

GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM) Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu konuşmasında GÜSEM'in faaliyetlerinden bahsederek, “GÜSEM olarak dinamik bir birimiz. Gaziantep'in yerel dinamitlerinden Sanayi Odası'ndan Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na kadar birçok kurumla işbirliği yaptık, GAÜN'e yakışır bir şekilde yolumuza devam ediyoruz” şeklide konuştu.

Sanat evrensel bir dildir

GAÜN Güzel Sanatalar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Taylan Güvenilir ise sanatın evrensel bir dil olduğunu, sanatın toplumların bir birine kaynaşmasında önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. “Kursiyer öğrencilerimizin hem sosyalleştiği hem de sanatsal ifade biçimlerini keşfettiği bu kurs ile başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Bu gibi uyum projeleri Üniversitemiz bünyesinde etkin bir biçimde sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.

Projede, 2021-2022 akademik yılı boyunca dil, web tasarım, bilgisayar, resim, kişisel gelişim ve kültür-sanat kursları ile spor aktiviteleri düzenlendi.

Kursa katılan öğrencelere belgeleri; Prof. Dr. Mustafa Sarı bıyık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Musa Budak tarafından takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Partisi Ereğli'de meşaleyi yaktı

2022-09-10 20:25 - POLİTİKA

Ereğli’de Silahlı Saldırı.1 kişi yaralandı

2022-09-12 19:43 - ASAYİŞ

Konya merkezde TOKİ konutları nereye yapılacak? En çok konut bu ilçeye!

2022-09-14 16:19 - GÜNDEM

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: “Türkiye, Amerika’nın doğrudan hedefidir”

2022-09-12 23:45 - GÜNDEM

KTÜN''de yeni rektör Osman Nuri Çelik oldu

2022-09-15 08:16 - Eğitim

Başkan Oprukçu: Ereğli Belediyesi Kız Öğrenci Misafirhanemiz hazır

2022-09-13 12:32 - Yaşam

MSB acı haberi duyurdu: 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralı

2022-09-11 23:04 - GÜNDEM

Konya’da 2 kişinin öldüğü trafik kavgası cinayetinde son dakika gelişmesi

2022-09-09 21:52 - GÜNDEM

Sivas’ta trafik kazası: 6 yaralı

2022-09-08 23:11 - ASAYİŞ

Konya’da mobilyacıların küfür kavgası cinayetle bitti

2022-09-10 09:16 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Esnaftan Halkbank isyanı. Dört kat artırıldı

17:19 - GÜNDEM

Ankara'da hareketli gece: Erdoğan, Adalet Bakanı ve MİT Başkanı’nı Beştepe'ye çağırdı

12:05 - GÜNDEM

Elektriğe rekor zam geliyor tarih belli oldu… Enerji Bakanlığı ile EPDK kulislerinden bilgi sızdı

13:50 - GÜNDEM

Kamuda tasarruf paketi açıklandı. İşte uygulanacak tedbirler

11:25 - GÜNDEM

Mehmet Şimşek’in Pazartesi yapacağı konuşma sızdırıldı! Memur olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor

12:37 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik 5 ismi görevden alıyor! Ankara’da taşlar yerinden oynadı

13:58 - POLİTİKA

Yurt dışından getirilen telefonlara bir yasak daha. El konulacak

11:45 - Teknoloji

Konya’da pancar çiftçisinin beklediği haber geldi

10:47 - KONYA

Konya’da altın fiyatları ve güncel döviz kurları

10:37 - EKONOMİ

Son dakika: Ayhan Bora Kaplan soruşturması büyüyor! Polis müdürleri gözaltında .

17:36 - SON DAKİKA!