Olimpiyatlar için gün bekleyen kick boks, Türkiye'nin 'kürsü' şansını artıracak

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Türk kick boksunda, sporcularımız çok ileri düzeyde. Mutlak surette, ülkemize olimpiyat madalyası getirecektir." dedi.

SPOR - 2 yıl önce

Kocaeli

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce (IOC) "Tam Tanıma" kararı onaylanan kick boksun, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya sayısını artıracağını söyledi.

Aynı zamanda Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) 2. Başkanı, WAKO Akdeniz Uluslararası Kick Boks Federasyonu Başkanı, WAKO Avrupa Kick Boks Federasyonu Asbaşkanı olan Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de 20-27 Haziran'da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası'yla milli takımların belirlendiğini bildirdi.

Kayıcı, Büyükler Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nın 11-20 Kasım 2022'de Antalya'da, Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nın ise 30 Eylül-9 Ekim 2022'de İtalya'da yapılacağını anımsattı.

Temmuz ayında Kocaeli'de Uluslararası Türk Cumhuriyetleri Profesyonel Kick Boks Şampiyonası gerçekleştireceklerini belirten Kayıcı, ağustos ayında da Konya'da 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın düzenleneceğini aktardı.

"Antalya’da yapılacak Büyükler Şampiyonası, bizler için çok önemli." diyen Kayıcı, şampiyonanın farklı bir özelliği bulunduğuna, şampiyonanın 2023’de yapılacak Avrupa Olimpik Oyunları ile Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek Dünya Dövüş Oyunları'nın seçme müsabakası olacağına işaret etti.

WAKO'nun olimpiyat oyunlarına girme sürecindeki 4 kişilik komisyon üyelerinden biri olduğunu belirten Kayıcı, IOC tarafından "olimpik branş" olarak tanınan kick boksun, yaz olimpiyatları için gün saydığını kaydetti.

"Türk kick boksunda, sporcularımız çok ileri düzeyde"

Kick boksun, IOC tarafından Tokyo Olimpiyatları sırasında genel kurulda resmen tanındığını vurgulayan Kayıcı, şöyle konuştu:

"Şu anda biz değişik kriterleri değerlendiriyoruz. İnşallah çok yakın bir zamanda, tabii ki 2024 yılına yetişmez zaten, mümkün değil ancak ondan sonraki olimpiyatlar için gün almaya çalışıyoruz ve alacağımızı da düşünüyorum. Çünkü dünya genelinde kick boksun popülaritesi çok fazla. Ayrıca seyir oranı çok fazla. Bu yüzden de Uluslararası Olimpiyat Komitesinin mutlak surette, yaz olimpiyatlarına alacağını düşünüyorum. Şu an biz olimpik bir branşız ama yaz olimpiyatları için gün bekliyoruz. Allah nasip ederse, inşallah tabi yaz olimpiyatlarına girdiği andan itibaren, Türk kick boksunda, sporcularımız çok ileri düzeyde. Mutlak surette, ülkemize olimpiyat madalyası getirecektir. Ve bunun da inşallah sözünü buradan veriyorum. Biz bazı branşlarda ilk üçteyiz, bazı branşlarda ilk dörtteyiz. Biz de yedi ayrı branş var. Bu branşların hangilerinin olimpik olup, olmayacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesinde yapacağımız çalışma sonucunda belli olacak. Ama ben örnek veriyorum, eğer 10 sporcumuz katılırsa, en az 2-3 madalya alacağımızı şu andan itibaren söylüyorum."

"Şu an 321 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var"

Alınan uluslararası başarıların, Türk kick boksunun ne kadar ilerlediğinin göstergesi olduğuna işaret eden Kayıcı, "Ülkemizde de olimpik olan, olmayan bütün branşlar içerisinde uluslararası arenadan en fazla madalya alan birinci federasyonuz. Yine aktif sporcu sayısı açısından da 4. sıradayız. Bu da bizim ne kadar geliştiğimizi göstermekte. Şu an 321 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var." ifadelerini kullandı.

Kayıcı, kendilerine destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Spor Toto Teşkilatı yetkililerine teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’de demiryolu işçilerinden son 30 yılın en büyük grevi

2022-06-21 13:09 - Dünya

İtalya'da kısmi yerel seçimlerin ikinci turunda merkez solun adayları kazandı

2022-06-27 09:55 - Dünya

Rus gazeteci Nobel Barış Ödülü'nü Ukraynalı mülteciler için sattı

2022-06-21 11:09 - Dünya

Konya’da 4. kattaki evlerinin penceresinden düşen genç kız ağır yaralandı

2022-06-24 15:56 - GÜNDEM

Zonguldak Kömürspor'un ilk transferi Mümin

2022-06-20 18:10 - SPOR

Haciz işlemi yapan avukat darp edildi

2022-06-21 11:29 - GÜNDEM

Konya'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ hükümlüsü yakalandı

2022-06-25 14:40 - ASAYİŞ

Afgan kız bugün de Türklere tehditler ve hakaretler etti.

2022-06-24 16:11 - GÜNDEM

Op. Dr. Yavuz Özsular: 'A’dan Z’ye burun ameliyatı'

2022-06-24 10:58 - EKONOMİ

Konya’da ekmeğe dev zam geldi

2022-06-22 11:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Erman Toroğlu'ndan Galatasaray Fenerbahçe derbisiyle ilgili olay yaratacak iddia

10:41 - SPOR

Bugün kimin maçı var? Hangi kanalda? 15 Mayıs 2024. Bugünkü maçlar

10:40 - SPOR

FIFA müfettişlerinden Süper Lig cezası

10:38 - SPOR

Yatakların sırrı ortaya çıktı. Olimpiyat Komitesi değil ahlak polisi

10:36 - SPOR

Abdülkerim Durmaz Galatasaray Fenerbahçe derbisinin sonucunu açıkladı

10:35 - SPOR

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik 5 ismi görevden alıyor! Ankara’da taşlar yerinden oynadı

13:58 - POLİTİKA

Yurt dışından getirilen telefonlara bir yasak daha. El konulacak

11:45 - Teknoloji

Konya’da pancar çiftçisinin beklediği haber geldi

10:47 - KONYA

Konya’da altın fiyatları ve güncel döviz kurları

10:37 - EKONOMİ

Son dakika: Ayhan Bora Kaplan soruşturması büyüyor! Polis müdürleri gözaltında .

17:36 - SON DAKİKA!