Türk asıllı Fransız vatandaşın, polisin müdahalesinde ölümüne ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı

Anadolu Ajansı, Fransız polisinin geçen yıl gözaltına aldığı Türk asıllı vatandaş Merter Keskin'in nezarette kelepçeleri çözülmeye çalışıldığı sırada vücuduna yapılan baskıdan nefessiz kalarak yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yeni görüntülere ulaştı.

Dünya - 2 yıl önce

Paris

Anadolu Ajansı, Fransız polisinin geçen yıl gözaltına aldığı ve ters kelepçe takarak yüz üstü yatırdığı 35 yaşındaki Türk asıllı vatandaş Merter Keskin'in nezarette kelepçeleri çözülmeye çalışıldığı sırada vücuduna yapılan baskıdan nefessiz kalarak yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yeni görüntülere ulaştı.

Türk asıllı Fransız vatandaşı, polisin müdahalesinde nefessiz kalarak hayatını kaybetti

AA, Keskin’in karakola girdiği, nezarete götürüldüğü ve nezarette polisin kalp masajına başladığı anların görüntülerine ulaştı. Kayıtta, Keskin’in karakola polisler eşliğinde geldiğinde ellerinin arkadan kelepçeli olduğu ve sakince yürüdüğü görülüyor.

Türk asıllı Mert Keskin Fransa’da gözaltında hayatını kaybetti. Polis gözaltısında yaşananlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı https://t.co/KrISNYwyrw pic.twitter.com/4NeAY0MmBk

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) June 11, 2022

Olaya ilişkin bir diğer görüntüde ise nezarette bankın üzerinde hareketsiz duran Keskin’in nefes alıp almadığını polisler kontrol ediyor, ardından bir memur Keskin’in kolunu yukarı kaldırıp aşağı bırakıyor.

Bir süre sonra iki polis hareket etmeyen Keskin’i tutarak yere yatırıyor, polislerden biri Keskin’in tişörtünü çıkararak tepkisini ölçmek için yüzüne iki tokat atıyor ve kalp masajı yapmaya başlıyor.

Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, polis kalp masajına Keskin’in nefes almadığını anladıktan yaklaşık 2 dakika sonra başlıyor.

Polisler ifadelerinde, Keskin'in karakolda yerinde durmadığını sürekli hareket ettiğini ileri sürmüştü.

AA’nın ulaştığı ilk görüntüler

AA’nın ulaştığı ilk görüntülerde, Fransız polisinin elleri arkadan kelepçeliyken Keskin'i nezaretteki bankın üzerine yüz üstü yatırdığı ve polislerin üzerine baskı yaparak ölümüne neden olduğu anlar yer alıyordu. Söz konusu kayıtta, bir polisin Keskin'i yüzüstü yatırarak hareket etmesini engellemek için vücuduna dirseğiyle baskı yaptığı, odadaki diğer memurların da benzer şekilde davrandığı görülmüştü.

Ardından polisler 3 dakika boyunca Keskin'in kelepçelerini açmaya çalışıyor ancak anahtarın yanlış olduğunun anlaşılmasıyla bir diğer polisin getirdiği doğru anahtarla açılıyor.

Polislerin dakikalarca üzerine bastığı Keskin'in tepki vermediğini fark edince, endişeye kapılarak kolunu yukarı kaldırıp aşağı bıraktığı da görüntülere yansımıştı.

Bulunduğu yerde hareketsiz yatan Keskin'in sağlık ekiplerinin intikal etmesiyle öldüğü anlaşılıyor ve ölüm tarihi ve saati 13 Ocak 2021 saat 05.00 olarak kayıtlara geçiyor.

Otopsi raporu

Otopsi raporunda, Keskin'in nefessiz kalarak öldüğünü ve vücudunda kendisini savunmaya çalıştığına dair ize rastlanmadığı ifade edilmişti.

Keskin'in kollarının yanı sıra başında ve boynunda morluklara rastlandığı belirtilen raporda, maktulün kalp durması sonucu öldüğü bilgisine yer verilmişti. Öte yandan kanında yasa dışı maddelere rastlandığı kaydedilmişti.

O gün karakolda bulunan bir polis memuru da Ulusal Polis Soruşturma Birimine (IGPN) verdiği ifadede, Keskin'in karakola getirildiği sırada ağzının kenarında kan gördüğünü, polislerin yardımıyla ayakta durabildiğini ifade etmişti.

İkinci bir polis verdiği ifadede, Keskin'in nezarete götürülmeden önce iki kez kalbinin üzerinde ağrı hissettiğini söylediğini, polislerden bir bardak su istediğini ancak polislerin bu isteğini geri çevirdiğini aktarmıştı.

Üçüncü bir polis de Keskin'in halinden hastaneye götürülmesi gerektiğinin anlaşıldığını ancak polislerin zaman olmadığını gerekçe göstererek, bunu yapmadığını kaydetmişti.

Olayla ilgili olarak emniyetin açtığı soruşturmanın ardından savcılık da ikinci bir soruşturma başlatmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Çin ve ABD savunma bakanları Shangri-La Diyaloğu'nda ilk kez yüz yüze görüşecek

2022-06-08 20:20 - Dünya

İtalya’da 7 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu

2022-06-10 00:04 - Dünya

Küresel enerji krizinden "acil çıkışın" yolu enerji verimliliğinde

2022-06-08 11:06 - EKONOMİ

New York yabancı çalışanlar için dünyanın en pahalı ikinci şehri seçildi

2022-06-08 20:53 - Dünya

Türk girişimcilerin lojistik firmaları ile kamyoncuları buluşturan uygulaması 'Avrupalı' o

2022-06-10 11:28 - EKONOMİ

İngiltere, Donetsk'te vatandaşlarına verilen idam cezasından endişeli

2022-06-09 18:59 - Dünya

Bahçeşehir'e yeni müstakil villa projesi

2022-06-09 20:16 - EKONOMİ

Yüzde 81'i tamamlanan İstanbul Finans Merkezi'nde kiralamalar yakında başlıyor

2022-06-11 13:44 - EKONOMİ

Japonya sınırları yabancı turiste 2 yıl sonra yeniden açıldı

2022-06-10 08:55 - Dünya

Ereğli-Konya Karayolu'nda Trafik Kazası

2022-06-08 21:09 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İsveç Letonya’ya asker gönderiyor

19:53 - Dünya

Havaalanında kahve alan kadının sonu yoğun bakım oldu. Son mesajı 'göremiyorum' oldu

19:52 - Dünya

ABD’de Gazze istifası

19:50 - Dünya

Uçan otomobilin ilk yolculuğu. Gaza bastı gökyüzünde süzüldü

11:21 - Dünya

THY bu seferleri iptal etti. Uçuşu olanlar dikkat

11:19 - Dünya

Günün Manşetleri

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis istemi

13:22 - SON DAKİKA!

Kesintiden sonra 100 bin liranın getirisi belli oldu

12:23 - EKONOMİ

Son dakika... 1 Mayıs’ta gözaltına alınanların son durumu açıklandı

11:10 - SON DAKİKA!

Ereğli - Ulukışla yolunu kapatan kaza! 2 kişi öldü

00:20 - SON DAKİKA!

Enflasyon 18 ayın zirvesini görebilir. Ekonomistler açıkladı

19:12 - EKONOMİ