Türkiye'de sigorta dalının 2022'de de büyümesi öngörülüyor

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, "Sektörler arası baktığımız zaman, endüstri haricinde büyüme açısından sigorta sahasının gene gerçek namına büyümeye bitmeme edeceği birlikte sene kabil görünüyor." dedi.

EKONOMİ - 2 yıl önce

Adana

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 2022 senesinde bu piyasanın büyüme açısında birlikte başağrısı yaşamayacağını belirterek, "Sektörler arası baktığımız zaman, endüstri haricinde büyüme açısından sigorta alanının gine gerçek kendisine büyümeye bitmeme edeceği birlikte sene kabilinden görünüyor." dedi.

Benli, "Türkiye Sigorta Sohbetleri" programına eklenmek az daha geldiği Adana'da AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, sigorta alanının 2021 yılını yüzdelik 36 büyümeyle tamamladığını anımsattı.

Kovid-19 sonrası oluşan geri hizmet sorunları, Rusya-Ukrayna mücadelesi ve bunların ekonomiye yansımasıyla sigorta alanının de ağır birlikte çağa girdiğini özetleyen Benli, olumsuzluklara karşın 2022'nin eskiden çeyreğinde yüzdelik 76 büyüme kaydettiklerini söyledi.

Benli, sağlık, kasko ve âşık sigortaları kabilinden ayrımlı bölgelerde da büyümenin yüzdelik 80-90'lara çıktığını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Bunun yanı sıra 2022 beceri karlılıkta ağır birlikte sene. Bilançolardan gördüğümüz kadarıyla kelime sıklığı ve hasar prim oranları arttı. Bundan ötürü da karlılık oranında birlikte eski yıla uyarınca az buçuk şimdi sıkkın birlikte çağa giriyoruz. Büyümede birlikte dava namevcut fakat karlılık dair bu sene dengelem yönetimi az buçuk şimdi ağır olacak. Sektörler arası baktığımız zaman, endüstri haricinde büyüme açısından sigorta alanının gine gerçek kendisine büyümeye bitmeme edeceği birlikte sene kabilinden görünüyor."

"Tasarruf yönünde Türkiye'de eskiden akla mevrut mahsul BES oldu"

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) sunulan mutluluk desteğinin yüzdelik 25'ten yüzdelik 30'a çıkarıldığını anımsatan Benli, bu sistemin Türkiye'de artırım merkezi biçimine geldiğinin altını çizdi.

Benli, BES'in kendisini kanıtladığını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Tasarruf yönünde Türkiye'de eskiden akla mevrut mahsul Bireysel Emeklilik Sistemi oldu. 2022, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin ehemmiyetli sıçrama yapacağı yıl. BES'in yanı sıra birlikte de Otomatik Katılım Sistemi (OKS) var. İşe başlayanlar kendi kendine kendisine buraya giriyorlar. Gönüllü kendisine kalıyorlar yahut çıkıyorlar. 18 gözyaşı altının elçi sayısında 300 binleri geçtik, 400 bine akilane yaklaşıyoruz. Beklediğimizden çabuk birlikte evolüsyon oluyor. Bütünleşik sigortalar dediğimiz, BES ile sahn dışı sigortaların birleşmesinin önü açıldı. Bunun yanı sıra 45 gözyaşı üstü Otomatik Katılım Sistemi'ne antre yoktu. 45 gözyaşı üstü çalışanlar da isterse girebilecekler."

"Bizler derinliğine vadeli fonlar biriktiriyoruz"

Benli, sigortanın kapital sanayisine katkısının aşırı birlikte tomar olduğuna dikkati çekerek, şöyleki konuştu:

"Bizler derinliğine vadeli fonlar biriktiriyoruz ve bunları Türk kapital piyasalarında değerlendiriyoruz. Bu sayede çaykara bonosuna denli kapital piyasasındaki topu topu imkanlara derinliğine vadeli pınar sağlayabilen birlikte sektörüz. Sigorta sektörünü ne denli büyütürsek, Türkiye'nin büyüme oranına yardımı da o denli aşırı olacak. Büyümeye bulaşık açısından öbür sektörlere uyarınca aşırı şimdi ehemmiyetli birlikte yere sahibiz. Türkiye'de sonuç 5 senedir ağır birlikte okazyon penceresi açıldı. Türkiye Sigorta Birliği ve sigorta şirketleri kendisine devletin de desteklediği bu okazyon penceresinden yararlanıp, şu anda bizim eş bedel ülkelerden geride bulunan rakamı çabucak bu seviyelere getirip, yurt ekonomisine en iri katkıyı gerçekleştirmek istiyoruz. Araştırmalar, sonuç 5 sene içinde sigorta açığını en çabuk kapatan devletler arasına girdiğimizi gösteriyor. Bu da onun en iri göstergesidir."

Haftanın Öne Çıkanları

Küresel enerji krizinden "acil çıkışın" yolu enerji verimliliğinde

2022-06-08 11:06 - EKONOMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yap-İşlet-Devret’ yanıtı

2022-06-07 21:40 - POLİTİKA

Çin: 'ABD, evindeki silahlı şiddetle yüzleşmeli'

2022-06-08 00:20 - Dünya

Dosta güven düşmana korku: SOLOTÜRK'ten muhteşem prova

2022-06-07 20:56 - -

Togg'un Gemlik'teki boyahanesinde provalar başladı

2022-06-08 10:55 - Teknoloji

Sena Nur Tel, Türkiye Şampiyonu oldu

2022-06-08 10:06 - GÜNDEM

Borsa haset ufki tamamladı

2022-06-07 23:09 - EKONOMİ

Ümraniyespor’da, Tarık Aksar yeniden başkanlığa seçildi

2022-06-07 22:41 - SPOR

Türkiye'nin en kıymetli markası THY bu sene da tahtını korudu

2022-06-08 11:35 - EKONOMİ

Kablo hırsızları suç üstü yakalandı

2022-06-07 20:57 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

İslam Memiş altın birikimi yapanlara seslendi: Yeni yasaklar geliyor, 81 ilde geçerli olacak

10:54 - EKONOMİ

Maliye bu kez de emeklinin hesaplarının peşine düştü

10:28 - EKONOMİ

Ereğli'de altın fiyatları ve güncel döviz kurları

10:14 - EKONOMİ

Ereğli'de altın fiyatları ve güncel döviz kurları

11:15 - EKONOMİ

Banka hesaplarında yeni dönem. İlk bu soruyu soracaklar

15:21 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

İslam Memiş altın birikimi yapanlara seslendi: Yeni yasaklar geliyor, 81 ilde geçerli olacak

10:54 - EKONOMİ

Maliye bu kez de emeklinin hesaplarının peşine düştü

10:28 - EKONOMİ

Ali Yerlikaya: Hükümetimize oyun kurulmaya çalışılıyor

10:23 - ASAYİŞ

Ereğli'de altın fiyatları ve güncel döviz kurları

10:14 - EKONOMİ

Elektriğe rekor zam geliyor tarih belli oldu… Enerji Bakanlığı ile EPDK kulislerinden bilgi sızdı

13:50 - GÜNDEM