USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Galatasaray'dan çok sert açıklama: Bu ligi bitirtmeyiz

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek ve Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Alanyaspor karşılaşması sonrası resmen ateş püskürdü.

Galatasaray'dan çok sert açıklama: Bu ligi bitirtmeyiz
24-10-2022 10:30
İSTANBUL
Google News

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek:

Bugün herkes seyretti. Bu beklemediğimiz bir şey değildi. Bu operasyonu bekliyorduk. 2 haftadan beri Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Bizim çıkışımız, söylemlerimiz sadece Galatasaray için değil. Tüm başkanlarla konuşuyoruz. Herkesle mutabakatımız var.

ZARAR VERİYORLAR

Adaletin eksikliğini her kulüp hissediyor. Çağrısını yapıyoruz. Öncüsü değiliz ama adalet eksikliği Türk futboluna zarar veriyor. Herkes seyretti. Bir hakem sahneye çıkıyor; Ali Palabıyık. Geçmişte Galatasaray ile ilgili nasıl bir hakem olduğu konusunda teferruata girmeye gerek yok. Açıp bakın, herkes görür.

Galatasaray'ın önünü böyle 2 kırmızı kartla falan kesemezsiniz. Ali Palabıyık görevini tam yapmadı. 3 tane, 5 tane daha kırmızı kart gösterip Galatasaray'ı hükmen mağlup etmesi lazımdı.

TEMİZLEYİN

TFF'ye yaptığımız ziyaretlerde Sayın Büyükekşi'ye görüşlerimizi aktardık, pozisyonları tek tek anlattık. Siz ne diyorsunuz dedik. Her pozisyonda bize hak verdi. 'Peki, Sayın Başkan. Bunlar haklıysa 10 maçtır Galatasaray'a yapılanın önünü nasıl almamız lazım' dedim. Kendisi de bunla mücadele ettiğini, bu manadaki tavırların, yapılan işlerin önünü kestiğini, bir kısmının içeride olduğunu kendisi söyledi. Sayın Büyükekşi'ye bunları hatırlıyorum. Lütfen sözlerinizin arkasında durun. Türk futbolunu çıkmaza götüren bu klikleri temizleyin. Beni tanıyan herkes iyi bilir.

VAR NİYE VAR

Artık bıçak kemiğe dayandı. Buradan öteye köy yok. Sözünüzün arkasında durun. Neler hissettiniz bu maçı seyredince! Kırmızı kartları seyredince ne hissettiniz! VAR niye var! VAR ne zaman devreye girecek!

Ligin aşağı yukarı 3'te 1'ini oynadık. Kendi içinizde de bu yorumları yapın. Bir daha seyredin, bir daha seyredin. Bir takımın hakkını yemek sizi rahatsız etmiyor mu Allah aşkına! Ey Ali Palabıyık, sen bu gece nasıl uyuyacaksın!

Hata yapılabilir. Hakemlik müessesinde hata kabul edilebilir. Daha soğumadan, bu konular konuşulduktan sonra hemen intikam hissiyle tetikçi göndermek nasıl oluyor!

Ben MHK başkanı olsam veya TFF başkanı olsam uyku tutmaz. Uyuyamam. Bu kadar göz göre göre, bu kadar hata yapılırken, bir takımın kaderiyle, emeğiyle oynamak kabul edilebilir değil.

ÇOK MU ARADINIZ?

Herkes beni tavrımla, konuştuğumla, ettiğimle çok iyi tanırım. Ben bu derece isyan ediyorsam bilin ki hakikaten yapılan işlerin kabul edilebilir tarafı yok. Ali Palabıyık'ı çok mu aradınız değerli MHK yöneticileri, atayıcıları! VAR'daki oturanlar, VAR'daki futbolu izleyenler; hiç vicdanınız sızlamadı mı! Boey'e gösterilen kırmızı kart...

TFF, bu işi uzatmanın gereği yok. Ne yapacaksanız yapın. Bizi asacak mısınız, kesecek misiniz! Tavrımızdan 1 santim geri adım atmayız.

Galatasaray'ın önünü böyle keseceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tarihe bakın. Galatasaray, her zaman bu mücadelenin içinden başarıyla çıkmıştır. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bıçak kemiğe dayandı! Ne yapacaksanız 1 seferde yapın. Galatasaray'ı kimse yenemez, bunu bilin!

ÇIKIN AÇIKLAMA YAPIN
Galatasaray, her zaman bu tip oyunları yener! Onun için bugüne kadar söylediklerimizin bir tek amacı var; Türk futbolunda adaletin yeşil sahalara geri gelmesini istiyoruz.

Düdük asılsa ne olacak! Ali Palabıyıklar biter mi? Öyle bir iddiayla konuşmuyorum. İşin bütünü itibarıyla konuşuyorum. Sayın Büyükekşi'ye söylediklerini hatırlatıyorum. TFF, adalet dağıtmak için orada. Maçtan sonra maçı bir daha izleyin. Galatasaray'ın 10 maçını izleyin. Sonra gelin deyin ki, Boey'in kartı haklıydı deyin. Çıkın açıklama yapın. Falan kırmızı kart doğruydu deyin. Katlet adamı öldür, arkadan seyret.

Bizim derdimiz kişilerin, takımların söylemleri değil. Siz basın, maçı seyrediyorsunuz. Benim bu sözlerime karşı başkan yanıldı, yanlış gördü deyin. Herkesin şikayet ettiği konular belli. Bunlar sona erene kadar susmayacağız. Biz susmayacağız. Susmama sebebimiz, kendimiz için değil, Türk futbol camiası için. Herkesin çabası var, bir yere gelmek istiyor. Böyle basit manipülatif yapılan bu işin içinde olmaması lazım. Sizden açıklama bekliyorum TFF! Bu yanlıştı deyin. Olaylara seyirci kalmayın. Bir kelimeniz varsa çıkın. Biz bu oyunları defalarca seyrettik. Siz perdenin arkasından bu orta oyunu seyrediyorsunuz. İnanın bana, biz çok iyi niyetle Türk futboluna hizmet etmek için görev almış kişileriz. Bu oyun sona erene kadar susmayacağız. Ta ki Ali Palabıyık çıksın anlasın veya MHK açıklasın...

Salı günü bizi TFF'ye çağırıyorlar. Bize VAR'ı anlatacaklarmış. VAR'ın nesini anlatacaksınız? VAR bugün sahnede var mıydı? Bizi niye oyalamaya çalışıyorsunuz? Salı günkü toplantıya gelmiyorum. Sizin VAR'ınıza inanmıyorum. VAR, Galatasaray'ın golünü iptal etmek için var.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur:
Bu maç konuşulacak hiçbir tarafı olmayan bir maç haline geldi. Bilerek bu hale getirdiler. Önce bu atamayla bunu bu şekle soktular. Galatasaray düşmanlığıyla bilinen bir hakemi böyle bir maça atayarak hafta içi yaptığımız basın toplantısında, ki her kelimesiyle arkasındayız ve doğruyu söyledik, kendi hatalarımızı da konuştuğumuz, kendi özeleştirilerimizi de yaptığımız bir basın toplantısıydı. Türk futbolu için önemli bir basın toplantısıydı. Ross'un pozisyonunu da söylediğimiz, bize adil davranılmadığını söylediğimiz, geçmişte bu tip kliklerin tüm takımlara, Galatasaray'a fayda ettiğini söylediğimiz ve yüzleşme yaptığımız bir basın toplantısıydı. Biz her zaman yüzleşme yaparız.

"KOKU HER TARAFI SARMIŞ"
Biz basın toplantısında hataları söyledik. Geçmişte bu kliklerin Galatasaray'ın ve tüm takımların lehine hareket ettiğini söyledik. Adalet istediğimizi söyledik. Kendimiz için değil, herkes için istediğimizi söyledik. Adalet arayışının sonunda anladığımız, TFF adaleti istemiyor. Ben adalet istiyorum diyene, adaleti sağlaması gereken erk, adaletsizlikle, manipülasyonla, operasyonla ceza veriyorsa, bu kabul edilemez. Bu iş kokmuştur, bu iş çürümüştür. Kokusu her tarafa yayılmıştır.

"OPERASYON İÇİN GÖNDERİLMİŞ"
Bir hakem düşünün, operasyon için gönderilmiş. Galatasaray, 30 dakika boğmuş. Rakibimizin en koyu taraftarı bile bu maçın 5-6'lık olacağını söyledi. 30. dakikada kırmızı kart gösteriyor.


"VAR ÇAĞIRMIYOR"
7 hakeme sorduk. 1 tanesi belli belirsiz dedi. Sarı verse daha iyiydi dedi. Geri kalan 6'sı kırmızı kartla alakası yok dedi. Kırmızı kart olması için top kontrolü olması lazım. Kaleye 50 metre var. Faul olup olmadığı belli değil diyen 2 Türk hakem var. 30. dakikada bu kararı veriyorsun, VAR çağırmıyor. VAR'ın çektiği çizgileri gördük. Medyayı çağırdılar. VAR çizgileri nasıl insan işiymiş hepimiz gördük.

"SAYMAKLA BİTMEZ"
Kırmızı kart pozisyonunda çağırmayan VAR'ın, ofsayt çizgilerine kim inanır! Ali Palabıyık'ın geçmişine bakıyoruz, 2018/19 sezonu... Fenerbahçe maçında aynısı var. Ceza sahası önünde sarı veriyor, VAR'dan kırmızı veriyor. Abdülkerim'e verilen kırmızı kart. 2020/21'de Karagümrük maçında aynı Ali Palabıyık, Lens'in Donk'un ayağına basması var. O maçta daha neleri var. Saymakla bitmez.

"KORKTULAR"

Karşı taraf için savaşsa baş üstüne! Herkesin bildiği elinde. Korkun dedim. Korktular. Bizim geri adım atacak tırnak mesafemiz yok. Geri adım atmayız. İdealist insanlar, gerçekten adalet isteyenler geri adım atmazlar. Tüm kulüplerle konuştuk, herkes rahatsız. Bu çorbada tuzumuz, kamuoyu gücümüzle olsun. Başkasına yapılanları da dile getirelim. Biz ağabeylik yapmak peşinde değiliz. Herkes bir şey katacak bu işe. Başka kulüp, başka türlü katacak. Adalet arayanlar, hiçbir şeyden korkmaz. Farklı farklı tehditler gönderiliyor. Korkmuyoruz. Gerekirse açıklarız. Biz Türk futbolunun iyiliğini istiyoruz. Herkes görecek. 3 gündür manipüle ediyorlar. Basın toplantısını izlemeyenler, bunu söylüyor. Bizim ne kadar kararlı olduğumuzu, mücadele edeceğimizi herkes görecek. Biz geri adım atmayız. Bu bir kurgu. Yapanları biliyoruz. Başlarına yıkarız. Kurguyu bugün herkes anladı.
Bizim için sorun yok. Herkesin bildiği elinde. Biz bunu kendimiz için istemiyoruz. Bunu herkes görecek.
TFF'ye gittik görüştük. Onlar burada, bu tip şeylerle ilgileneceklerini söylediler. Atama MHK tarafından yapılıyor, bir kontrol yok orada. O günde söyledim, iyi niyetle mücadele edenler var TFF'de ama bu klikler oradan silinmediği müddetçe hepsi beyhude. Kararlılık lazım. Bizim kararlılığımızın 10 katı TFF'de olmalı.
Sayın Erol Bilecik'in, koca Galatasaray camiasına 'Cincon' demiş bir insanın hiçbir yorumu bizi bağlamaz. Hiçbir yorumunu kaale almayız. Fenerbahçe camiasının bu açıklamaya dair bir şey yapmaması da üzdü.

"HİÇ KİMSE KÜÇÜLMESİN"

Kimin ne pozisyonu olursa olsun, el diyen de var. Kişisel olarak el diyen de var o pozisyona. 3 pozisyon gönderiyoruz. Abdülkerim'in Antep maçındaki kırmızı kartı falan. Ross'un pozisyonunu da söylüyoruz. Fenerbahçe'nin de aynı şekilde olması lazım. Alanyaspor, Ankaragücü, Karagümrük maçlarında Fenerbahçe'nin, öyle. Bunu açıklayacaksak, hiç kimse küçülmesin. Kendi takımını savunmak sadece, küçülmektir. Herkes Türk futboluna sahip çıksın. Fenerbahçe de diyecek ki 'Alanya maçında aleyhimize penaltı verilmedi' diyecek. Herkes kendine yapılan hatayı mertçe söyleyecek. Ross'un pozisyonu gibi. Başka pozisyon varsa onu da söyleyecek.

İnan Kıraç'ın 'Fenerbahçe şampiyon olacak' sözleri
Erden Timur: İnan Bey'in kendi kişisel görüşüdür. Kendini bağlar. Her şey ortada...

Bu şekilde giderse lig bitmez. Biz bitirtmeyiz! Böyle gitmez."

Kaynak: Yeniçağ


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir