USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Karatay’ın ev sahipliğinde Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi başladı

Karatay Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi” başladı. Programda 7 ülkeden 300’ün üzerinde katılımcı yer alıyor.

Karatay’ın ev sahipliğinde Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi başladı
01-12-2022 23:58
02-12-2022 00:03
KONYA
Google News

Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Selçuk Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi” başladı.

“BÖLGESEL VE ULUSAL SAĞLIK SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN, MİLLİ VE MANEVİ MENFAATLER ETRAFINDA HAREKET EDEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Karatay Termal Tatil Köyü’nde yapılan organizasyonun açılışında konuştu.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünyada sağlık alanında önemli dönüşüm ve değişimlerin ortaya çıktığını vurguladı.

Prof. Dr. Metin Aksoy, “koronavirüs salgını, sağlık alanının ne kadar kıymetli olduğunu idrak etmemize, sağlık alanındaki konulara biraz daha özen göstermemize ve çok daha hassas yaklaşmamıza vesile oldu. Bugün başlayan 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi de bu bağlamda kıymetli. Bu süreçlerde üniversitelerin yaptığı çalışmalar ile bilim adamlarının ortaya koyduğu görüşler çok önemli. Biz sağlık hizmetlerinde çevresiyle uyumlu, bölgesel ve ulusal sağlık sorunlarına çözüm üreten koruyucu hekimliği ön planda düşünen ve aynı zamanda milli ve manevi menfaatler etrafında hareket eden bir üniversiteyiz. Kongremizin bu alana gönül vermiş tüm sağlık ve eğitim çalışanlarına, bilgi birikimlere katkıda bulunacağına inanıyorum. Farklı bakış açılarının ve yeni fikirlerin paylaşıldığı verimli bir kongre olmasını temenni ediyorum. Şehrimize böyle güzel bir tesisi kazandıran ve her zaman bizlerin yanında olan Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIK POLİTİKALARINA, SAĞLIK EĞİTİMLERİNE, HİZMETLERE VE ARAŞTIRMALARA KATKIDA BULUNMA AMACINDAYIZ”

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan da, sağlık turizmi açısından önemli bir konumda olan kongrenin Karatay Termal Tatil Köyü’nde yapılıyor olmasının kendileri için ayrıca önem taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Emine Arslan, şunları dile getirdi:

“Sağlık Bilimleri Fakültemiz kurulduğu günden bu yana öğrenci eğitim, öğretim vizyonumuz doğrultusunda mesleki alanda nitelikli, kendini yenileyen sosyal sorumluluk bilinciyle ülke sorunlarına duyarlı sağlık profesyonelleri ile bilim insanlarının yetişmesini hedeflemiştir. Sağlık politikaları, eğitimleri, sağlık hizmetleri ve sağlık araştırmaları başta olmak üzere sağlık alanına katkıda bulunmak, güncel tartışmalara bir cevap oluşturmak amacıyla 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’ni organize ettik. Kongremize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin Aksoy’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇEMİZİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN BİR GAYRET İÇERİSİNDEYİZ”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Konya’nın kadim bir başkent olduğunun altını çizerek, ulusal ve uluslararası düzeyde katılım sağlanan yapılan 1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Başkan Hasan Kılca; “Dünyadaki ilk üniversitelerden birisi olan ve Celalettin Karatay tarafından kurulan Celalettin Karatay Medresesi bu şehirde. Yine şehrimizde çok kıymetli ilim adamları yetişmiştir. Sizleri ağırladığımız Karatay Termal Tatil Köyümüz de sık sık böyle güzel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Karatay; tarımın, hoşgörünün, turizmin ve tarihin merkezidir. Belediye olarak bu değerler ışığında, ilçemizin sadece bugününü değil, geleceğini şekillendiren büyük hassasiyet ve gayret içerisindeyiz. Fiziki yatırımlar ile kültürel ve sosyal projeleri hayata geçirmenin yanı sıra; sizler gibi birçok kıymetli meslek gruplarının sempozyum, çalıştay, kongre ve toplantılarına da ev sahipliği yaparak bu gayrete katkı sağlıyoruz. Belediye olarak son 3,5 yılda birçok sağlık merkezi projesine imza attık. Söz konusu projelerimizden bir kısmı tamamlanırken, 4’ünün yapımı ise sürüyor. ‘1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize ülkemizin farklı illerinin yanı sıra Amerika, İngiltere, Litvanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Endonezya ve Malezya’dan katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından iki gün sürecek kongrenin oturumlarına geçildi. Türkiye’nin yanı sıra Amerika, İngiltere, Litvanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Endonezya ve Malezya olmak üzere 7 ülkeden 300’ü aşkın katılımcının yer aldığı “1. Uluslararası Selçuk Sağlık Bilimleri Kongresi’nin başkanlığını Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan üstlenirken; kongrede öğrenciler, sağlık çalışanları, sağlık hizmetleri, hastalar, hastalıklar ve olgu sunumlarının yanı sıra; kadın, çocuk ve evsizler gibi toplumda dezavantajlı durumda bulunan gruplara yönelik araştırmaları içeren 200’ün üzerinde bildiri sunulacak.

Haberdairesi


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
Reklamı Geç
sanalbasin.com üyesidir