USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

KONYALILAR FEDERASYONU ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNDE MANEVİYATA DOYDU

Konyalılar Federasyonu yönetimi ve bağlı dernekler, her yıl uluslararası düzeyde Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılan Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat yılında farklı din ve kültürden insanlarla birlikte, Konya'da "Dostluk Vakti" temasıyla bir araya gelerek Şeb-i Arus törenlerine katıldı.

KONYALILAR FEDERASYONU ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNDE MANEVİYATA DOYDU
13-12-2022 23:48
13-12-2022 23:51
KONYA
Google News

Federasyon yönetiminin organizasyonu ile düzenlenen, Federasyona bağlı 21 dernek başkanının eşleri ile iştirak ettiği İzmir'de yaşayan 40 kişilik Konyalı hemşehriler grubu Şeb-i Arus törenlerinde maneviyata doydu.

 

1981 yılından bu yana Konya'daki etkinliklerde "hanende" olarak yer alan Ahmet Özhan'ın, Türk Tasavvuf Musikisi eserlerinden oluşan konserleri ve semazenlerin sunduğu muhteşem mevlevi sema gösterileri izleyicileri mest etti.

Üç günlük turda Konya'nın tarihi, mistik ve dijital mekanlarını gezme fırsatı bulan hemşehriler grubu, Konya Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Uğur Altay, Halkla ilişkiler Müdürü İlyas Poyrazer, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ve sanatçı Ahmet Özhan ile tanışma ve sohbet imkanı buldular.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konyalılar Federasyonu başkanı Yusuf Devebacak; "İzmir'de 2016 yılından bu yana farklı bir vizyon ile hizmetlerini sürdüren Federasyonumuz Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus ve benzeri aktivitelere düzenli olarak katılmaktadır. Bu konuda bize her türlü desteği veren Konya Büyükşehir Belediye başkanı sayın İbrahim Uğur Altay'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler başka şehirlerde yaşasak da Konyalı olmayı, Konyalı kalmayı, gözümüzün nuru Konya'yı tanıtmayı hedefimiz olarak seçtik. Biz Konyalılar Mevlana'nın izinden, vatanımızın dizinden ayrılmadan yolumuza devam ediyor, ahde vefaya önem veriyor; doyduğumuz ve doğduğumuz kentlere sahip çıkmaya, ekonomik, sosyal ve kültürel katkılar koymaya özen gösteriyoruz." Dedi.

 

İzmir Konya arasını nostaljik bir muhabbet içinde mavi trenle tamamlayan Federasyon yöneticileri,  750. Şeb-i Arus törenlerinde buluşmak üzere biriktirdikleri anılarla yaşadıkları kentlerine döndüler.


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir