USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Gazeteci Yazar Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'de özel bir hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Barlas hayatını kaybetti
02-06-2023 14:04
02-06-2023 14:03
İSTANBUL

Meslek hayatı boyunca birçok başarıya imza atan, büyük gazetelerin birçoğunda çalışan Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acı haberi, "Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum." ifadeleriyle duyurdu.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı.

Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Cumhuriyet, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Yeni Şafak ve Zaman gazetelerinde yöneticilik ve yazarlık yaptı. Çeşitli dönemlerde Star1, ATV ve TGRT’de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı.

Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur.

son-dakika-mehmet-barlas-hayatini-kaybetti.jpg


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir