USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kendine olan seferi başlat!

Aybüke BÜYÜKDİKMEN
Aybüke BÜYÜKDİKMEN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Konya Ereğli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde Hemşire olarak görev yapmaktayım.

Kendine olan seferi başlat!
06-01-2023

İnsan özel bir varlıktır. Her birimiz kendimize göre biricik ve farklıyız. Haydi bu yolculukta kendimize olan seferimize start verelim…

 Farkında olmadan hayatımızı dönem dönem yaşıyoruz. Bu dönemleri fark ettiğimiz an bulunduğumuz hayat yolculuğuna başlamış oluruz.

Bir insanın kendini tanıma uğraşı ,ömür boyu devam eder der Socrates 

Sizce kendini bilmek için ne yapmalı? 

 Kendi kendimizin baş kahramanı olduğumuz bu yolculukta gözlerimizi kapatıp kendimizi iç sesimize bırakalım sözleri…

  • Ben kimim?

Bu soru hepimiz için cevap alınması zor bir sorudur. Zaten kim olduğunu bildiği an insan yolun yarısına varmış bile olur. Bir nevi bu soruyu farklı pencerelerden (eş, dost, aile vb.) sorup sentez yapmak  daha tatmin edici cevaplara sürükler.

  • Hayat amacım ne?

İşte önemli bir soru daha. İnsanın hayat amacı ilk olarak aile içinde şekillenir daha sonra bunlara okul, iş ve evlilik hayatı dahil olup değişim ve dönüşüm içinde dönemlere ayrılır. Her bir dönemde bu amaç farklılık gösterebilir ama temeldeki yaşama amacı yani özümüzdeki hayat amacı asla farklılık göstermez.

  • Hayatımdaki hangi olaylar, hangi temalarla yinelenip, tekrarlanıyor?

Farzet ki hayatta hep dejavu yaşıyorsun, ortam farklı olsa da benzer düşünce ve davranıştaki karakterler giriveriyor hayatına. Hep aynı problemlerle karşılaşıyorsun.. hadi sor bakalım bunun sebebi nedir ? Şöyle düşünelim hayatımızın dönemlerinde hep bir basamakla karşılaşırız ve o basamağı atlamak için bir problemle karşılaşırız o sorunu çözemediğimiz an. Zaman mekân değişmeksizin aynı problem farklı karakterler üzerinde yenilenip önümüze sunulur. Ama farkındalığımızı kazandığımız an problemi çözüp bir üst basamağa geçmiş oluruz.

  • Değişim dönüşüm için olan gerekli enerjiyi nasıl sağlarsın?

Enerji meselesi en önemli faktörlerden bir tanesi. Hayatımızın mihenk taşlarından sağlıklı enerji olmadan hayat yolculuğu ilerlemez yıllar geçsede hep aynı yerde durur kalır. Pozitif enerji insanın ruhunu hayata olan bakışını değiştirir. Bir bebekte, gençte ve yaşlıda hatta bir hayvanda ve bitkide bizlere ne anlatmak istediğini fark ettirir. 

 Siz siz olun içinde yaşadığınız dönemi fark edip eşik değerinizi ona göre ayarlayıp, bu güzel hayat yolculuğunuza pozitif yaklaşımlarla katılıp, geleceğimize ışıklar yakacak kendini bilen bireyler büyütüp, onlara ayna olup ve ömrünüzün sonuna dek yaşama amacınızla birlikte bu sefere farkındalıklarınızla ve ailenizle destek olun. Siz bu hayattan ayrıldığınızda fikirlerinizle ve yaşamınızla kendinizi ölümsüzleştirin.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
sanalbasin.com üyesidir