USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SOSYAL MEDYA

10-01-2023

Sosyal medya, kullanıcıların internette aradığı, kullandığı ve  içerik ürettiği interaktif iletişim platformudur. Türkiye’de bu konuda dünyada ön sıralardadır. Günümüzün yedi saatten fazla kısmı internette geçmektedir. Zorunlu yapmamız gereken; yemek, uyumak, çalışmak  vb. davranışlarımızın dışında bize kalan zamanın çok büyük bölümü sosyal medyada geçmektedir.Tabi ki bu platformda ne yaptığımız önemlidir. Yeni insanlarla mı tanışıyoruz, son çıkan filmin fragmanını mı izliyoruz yoksa sadece dedikodu mu yapıyoruz.

Çok sevdiğim bir söz vardır: “insan testi gibidir içinde ne varsa dışarıya onu sızdırır ““şeklinde.insan eğer içinde iyilik, yardım etme duyguları varsa hangi platformda olursa olsun kendinde olanı ortaya koyacaktır. İnsan hayatı boyunca yeni bilgiler öğrenmek,yeni kültürlerle tanışmak istiyorsa (“yeni” modern dünyada kutsallaştırılmış bir kelime yeniyse hemen bizi cezbediyor.)  internet bu açıdan çok faydalıdır.

Onun dışında istatistik alanında,politikacıların “kimi zaman maniplasyon için kullandığı”,ticarette sağlıkta ve pek çok sektörde artık sosyal medya ve internet vazgeçilmezler arasındadır.

Geleneksel medyanın dışında içeriği kullanıcılar üretir buna kullanıcı kaynaklı medya da diyebiliriz. Bizler bu alanda komik videoları okuduğumuz şiirleri bildiğimiz yemek tariflerini vb. pek çok şeyi üretiriz ve aynı zamanda diğer üretilenleri tüketiriz. Dünyanın en ücra köşelerini en uzak kültürleri bile bu sayede tanırız.

Bunun için ne kadar donanımlı olursak ve zengin içerik üretirsek hem kendimize hem de diğer insanlara katkı sağlamış oluruz. Sadece seyirci olarak kalırsak sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmamış oluruz. Sosyal medyayı çıkarları için kullanan insanların bizim üzerimizden sağlayacağı faydalara alet olmuş oluruz.

İnsanın yapısında çaba sarf etmeden, yorulmadan bir yere ulaşma isteği vardır. Sosyal medyada bunun için çok uygundur fakat arkadaş ortamı karşılıklı şakalar eğlenceler ve oyun oynayarak yorulmak gibi hem bedenen hem ruhen beraber olduğumuz mekanları tercih etmek gerekir. Değilse ilişkiler yozlaşır. Kimse kimseyi dinlemez sadece şekilsel bir arkadaşlık kalır.

 

Sosyal medya tek başına iyi ya da kötü değildir. Bu bize bağlıdır. Biz iyi şeyler arar onun peşinde koşarsak ona ulaşırız. Aynı zamanda iyi ve kaliteli şeyler üretirsek bu da sosyal medya platformunu zenginleştirir.

Sonuç olarak iyi şeyler arayalım. “aramakla bulunmaz ama bulanlar hep arayanlardır.”

           

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Veli GEDERET
Veli GEDERET

Konya Çumra doğumluyum İstanbul Marmara Üniversitesi işletme mezunuyum.Ereğli Şeker Fabrikasında çalışıyorum evli 3 çocuk babasıyım

sanalbasin.com üyesidir