USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz Ereğli’de

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Alagöz Ereğli’ye gelerek Türkiye gündemi ve Ereğli gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Alagöz Ereğli’de
24-07-2022 22:13
24-07-2022 22:45
KONYA
Google News

Zafer Partisi İlçe binasında gerçekleşen basın açıklamasında Alagöz şu konulara değindi;

Biliyorsunuz ki Türkiye’nin önündeki sorunlar çok açık ve belli. Neredeyse bir sorun yumağı haline geldi Türkiye. Şu an gündemimizde önemli iki sorun ile ilgileniyoruz. Bunlardan bir tanesi ekonomik sıkıntılar, ikinci temel sorunumuz ise Türkiye’de 10 milyona yakın sığınmacılar. Zafer Partisi olarak 26 Ağustos 2021 de kurulduğumuzdan bu yana bu iki temel soruna değindik.

Bugün Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak nitelendirilen iktidar ve ana muhalefet partileri Türkiye’nin bu temel sorunlarını yıllarca görmezlikten geldiler. Bugün yaşadığımız temel ekonomik sorunu iktidar, deve kuşu gibi kafasını küme gömerek pandemiye, Rusya-Ukrayna savaşına bağlamaya devam etmektedir. Bugünkü temel ekonomik sıkıntının en temel nedeni iktidarın yaklaşık 20 yıldır Türkiye’ de uyguladığı tüketim ekonomisi, metot ekonomisi, inşaat ekonomisi olarak nitelendirdiğimiz yerli üretimden uzak Türk esnafını, çiftçisini, sanayicisini korumaktan uzak tamamen yabancı ithal girdiye, yabancı mallara bağımlı bir borç ekonomisi içerisinde yönetmesinden kaynaklanmaktadır. Bugün her ne kadar ekonomik sorunları pandemi ve savaş üzerine bağlamış olmasına rağmen Türkiye de ki kriz derinleşmekte ve vatandaş bunu daha da hissetmektedir.

Türk milleti fakirleşmekte ve yoksullaşmaktadır. Bu yoksullaşmanın en önemli nedenlerinden bir tanesi de Zafer Partisi öncesi iktidar ve muhalefet tarafından göz ardı edinen ama Zafer Partisiyle beraber nedeni açık ve net ortaya çıkan Suriyeli ve kaçak yabancılar. Bugün Türkiye’ de 10 milyona yakın Suriyeli ve yabancı kaçak vardır. İçişleri Bakanlığınca bu rakam resmi olarak 3,7 milyon söylenmesine rağmen kaçak olarak 10 milyona yakındır. Bunlar Türk insanının, Türk emekçisinin çalıştığı işlerde çalışmaktadır. Hatta bazen bir bakan çıkıyor bunlar giderse ekonomi çöker diyor.

Bir bakan çıkıyor bunlar giderse Türkiye’de hayvancılık, tarım biter diyor. 2 milyona yakın Türk, bunlardan dolayı işsiz ve gelirsiz durumda. Gün geçtikçe bankacılık sisteminde faiz ve borç sarmalına dahil ediliyor.  Bugün bunlardan dolayı hastaneler yeteri kadar hizmet veremiyor. Bunların yoğunluğundan dolayı randevusuz, istedikleri şekilde gittikleri için Türk insanı hastanelerden istediği şekilde yararlanamıyor.

 

Ekonomik krizi ortadan kaldırmanın bir tanesi bu sığınmacı ve kaçak yabancıların ivedilikle ülkeden gönderilmesidir. Bununla alakalı kesin, net ve açık şekilde politikasını ortaya koyan tek siyasi parti Zafer Partisidir. Cumhur İttifakı sığınmacıları ve kaçakları göndermeyeceğiz diyor. Yeni yeni ittifakın bir kısmı onlara ülkelerinde yer yapacağız oraya göndereceğiz diyor.

Millet İttifakı ise bizde göndereceğiz ama biz bunları gönüllü göndereceğiz diyor. Zafer Partisi biz Türk halkına, Ereğlilere söz veriyoruz. Bizde gönüllük esası yoktur. Suriyeli ve bütün yabancılar ülkelerine geri dönecektir. Türk milletinin refahının önünde engel olan her şeyi ortadan kaldırıp, geleceğimizi huzur ve refah içerisinde yaşatmak için çalışıyoruz. Biz kendi çocuklarımızı düşünüyoruz. İyi bir eğitim almalarını, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmalarını istiyoruz.

Türkiye de ekonomik sorunlar çözülmek isteniyorsa öncelikle olarak sığınmacı ve yabancı kaçak sığınmacıları göndermektir. Bunu yapacak parti Zafer Partisidir.

 Ereğli halkına sesleniyoruz, sevgili hemşerilerim biz kesinlikle ve kesinlikle Ereğli de bir tane sığınmacının, Suriyelinin, Afganlının olmasını istemiyoruz. Ereğli halkının akşam dışarıda güvenle dolaşmasını istiyoruz. Ereğli’ye ait olanların önce Ereğlili vatandaşlarımız için harcanmasını istiyoruz.

 

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Mehmet Alagöz , Ereğli gibi Konya’nın en büyük nüfusa sahip 4. İlçesinde kalp krizi geçiren hastalara acil müdahale edilebilecek ve anjiyo yapılacak bir merkezin olmaması sorusuna , ‘’biliyorsunuz ki Ereğli her dönem il olmaya da adaydır. Geçmiş iktidarlar döneminde de il vaadi verilmiştir , belki bu seçim döneminde de tekrar iktidar il vaadi  verecektir. Öncelikle Ereğli devlet hastanesinin fiziki yapısı çok güzel , Ereğli il olmaya hatta pek çok ilden daha büyük ekonomisi ve nüfusu olmasına rağmen hala Konya’nın dördüncü ilçesi konumunda olmasına rağmen , çevresindeki nüfusu da dahil edersek 180 bin nüfusa hükmetmesine rağmen , bugün hastanesinde doktor yok ise yetersiz ise şuan ki benim elimdeki bilgiler doğru ise 180 bin kişiye 1 tane göz doktoru 1 tane kalp doktoru 1 tane dahiliyeci düşüyor bu Ereğli’nin  mevcut iktidar tarafından ne kadar göz ardı edildiğini gösteriyor. Bu Ereğli halkına karşı işlenmiş en büyük suç olarak görüyorum kendi çevresinde hem ekonomik anlamda, hem sosyal anlamda  hem de siyasi anlamda  bölgesine yaptığı katkıyı düşündüğümüz zaman halen kendi sağlık ihtiyaçlarını kendi hastanesinde karşılayacak doktor eksikliği  ve ekipman eksikliği yaşıyorsa bu siyasal iktidarın göz ardı ettiğinin ve net göstergesidir.’’ İfadelerini kullandı.

 

GEnel başkan yardımcısı Mehmet Alagöz basın toplantısı sonra Karamanda gerçekleşecek programa katılmak üzere ereğliden ayrıldı.

EREĞLİHABERAJANSI


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir