USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD’li oyuncu McConaughey’den Beyaz Saray’da silah kontrolü çağrısı

ABD'li adlı sanlı oyuncu Matthew McConaughey Beyaz Saray kürsüsünde icra ettiği konuşmada ABD'deki tamamı politik kesimlere silah kontrolü yasası düşüncesince çağrıda bulundu.

ABD’li oyuncu McConaughey’den Beyaz Saray’da silah kontrolü çağrısı
08-06-2022 13:16
Google News

ABD'li oyuncu Matthew McConaughey, memleketi Teksas Uvalde kentinde meydana mevrut meslek saldırısına bağlı Beyaz Saray'da indinde söz yaptı. Teksas valiliğine sözlü edinmek talip fakat hâlâ sonradan vazgeçtiğini duyuran McConaughey, söz önceleri ABD Başkanı Joe Biden ile de endamsız indinde mülakat gerçekleştirdi. Beyaz Saray kürsüsünde meydana getirdiği 22 dakikalık konuşmada silah alımları düşüncesince özgeçmiş incelemesinin yapılması ve AR-15 tipi bizatihi tüfekleri satın benimseme etmek düşüncesince gözyaşı sınırının 21'e çıkartılması çağrısında olan McConaughey, "Güvenli okullar istiyoruz. Kötü erkeklerin silah satın almasının o denli hazırlop olmayacağı silah yasaları istiyoruz" dedi. Şuanda ayrımlı çabucak olduklarını anlatım fail McConaughey, “Daha geçmiş nazar boncuğu devir ortamında bulunmadığımız indinde okazyon penceresindeyiz. Gerçek indinde değişimin olabildiği denli zahirî indinde pencere. Değişim olabilir” biçiminde konuştu.

Konuşmasında yaşamını kaybeden birtakımı evlatların eşyalarıyla baş başa şahsi hikayelerini özetleyen McConaughey, saldırıdan indinde gündüz sonradan eşiyle baş başa Uvalde'yi görüşme ederek yaşamını kaybeden evlatların aileleriyle devir geçirdiklerini söyledi.

"Bu yansız indinde madde olmalı"

Silah yasasının dolgun katliamları sona erdirmeyeceğinin bilincinde bulunduğunu anlatım fail McConaughey, fakat bu çeşit trajedileri karşılamak düşüncesince hâlâ çok hamle atılabileceğini savundu. McConaughey, "Akıl sağlığına envestisman yapmalıyız. Daha tehlikesiz okullara ihtiyacımız var. Sansasyonel iletişim araçları haberlerini sınırlandırmamız gerekiyor. Aile değerlerimizi ve Amerikan değerlerimizi arka kazanmamız gerekiyor. Sorumlu silah mülkiyetine ihtiyacımız var. Bu değme derde çıkar yol mı? Hayır, gücün insanlar, aileler biberli çekiyor” dedi.

Silah sorumluluğunun ülkedeki düşün ayrılıklarına karşın her insanın hem düşün bulunduğu indinde madde bulunduğunu tamlayan adlı sanlı aktör, “Bu yansız indinde madde olmalı. Bu particilik meselesi olmamalı. Bu saldırganların biricik indinde eyleminde üstelik Demokrat yahut Cumhuriyetçi indinde deme yok. Ancak iktidardakiler harekete geçmedi. Bu nedenden size soruyoruz ve size soruyorum, lütfen kendinize şurası sorar mısınız, ‘Her dü yan da yapılması gerekeni yapabilir mi? Her dü yan da olan politik problemlerin ötesini bakabilir ve indinde canı himaye problemi bulunduğunu benimseme edebilir mi?” ifadelerini kullandı.
ABD'nin Teksas eyaletindeki Uvalde'de 24 Mayıs'ta indinde ilkokulda planlı silahlı saldırıda 19'u bebek 21 insan yaşamını kaybetmişti.
 


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir