USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Alman duyu raporunda yıldırı örgütü PKK’ya degaje toprak verildi

PKK'nın Almanya'da anne çalışkanlık alanları ortada teşkilat düşüncesince en önce geri hizmet ve mali dayanak noktası bildirmek bulunduğu tamlanan tutanağa göre, yıldırı örgütünün Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunuyor.

Alman duyu raporunda yıldırı örgütü PKK’ya degaje toprak verildi
07-06-2022 21:20
Google News
Berlin

Almanya’da iç duyum servisi bulunan Anayasayı Korumu Teşkilatının 2021 raporunda, yıldırı örgütü PKK’ya enli arazi verildi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang çeşidinden Berlin’de tanıtılan Anayasayı Koruma Teşkilatının 2021 Raporu'nda 10 sahife yıldırı örgütü PKK’ya ayrıldı.

Raporda, örgütün faaliyetlerinin 22 Kasım 1993'te Almanya’da yasaklandığı, Avrupa Birliğinde (AB) 2002'den buyana yıldırı örgütleri sıralamasında arazi almış yer aldığı anımsatıldı.

PKK’nın Almanya'da anne çalışkanlık alanlarının teşkilat düşüncesince ilk önce geçmiş hizmet ve akçasal dayanaklık etmek sağlamak, örgüte dünkü öge vermek ile yaymaca düşüncesince aşırı sayıda demonstrasyon ve iri etkinlikler ayarlamak yer aldığı dökme raporda, "PKK’nın Almanya’daki dalan çalışmalarında çalışkanlık yasağının kaldırılması, ön planda olmaya bitmeme ediyor." ifadesi kullanıldı.

Raporda, PKK’nın Avrupa’da senelerden buyana kendisini kuvvet yanlısı olmadığını göstermeye çalışmış yer aldığı fakat örgütün düzenlemiş yer aldığı gösterilerde ve etkinliklerde kolluk yahut Türk gruplarla kuvvet içeren hadisat yaşandığına ayraç edildi.

PKK’nın 14 bin 500 üyesi bulunuyor

Raporda, PKK’nın Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunmuş yer aldığı belirtilerek, PKK'nın Almanya'daki aşırılık yanlısı ecnebi örgütler ortada en birlikte tomar üyeye eş yer aldığı belirtildi.

Son zamanlarda Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlemiş yer aldığı operasyonların Almanya'daki PKK yandaşlarının açıkça birlikte halde duygusallaşmasına minval açmış yer aldığı vurgulanan raporda, "Bu durum, Almanya'daki düzenlilik halini etkilemeye bitmeme edebilir.” uyarısında bulunuldu.

Raporda, Almanya’da örgütün düzenlemiş yer aldığı gösterilerin arbede potansiyeli barındırdığına ayraç edildi.

2021’de gösterilerde polise saldırlar yapıldığı ve Türk gruplarıyla erinç karşıya gelindiği dökme raporda, "Bu çeşit çatışmalarda ölümlerin ağız ağıza dışlanamayacağı azda olsa birlikte riziko boyutu vardır." ifadesi kullanıldı.

Raporda, 17 Haziran 2021’de Bremen kentinde PKK yanlısı "Birati" derneğinin düzenlemiş yer aldığı birlikte demonstrasyon esnasında çıkan çatışmada Türk asıllı birlikte yayanın bıçakla yaralandığı aktarılarak, Almanya’da Türk mutluluk kurumlarına erinç militan eylemlerin yapılmış tehlikesinin halen bulunan yer aldığı aktarıldı.

PKK düşüncesince kuvvet Almanya’da da ciddi birlikte seçenek

"PKK ideolojisi düşüncesince kuvvet ciddi birlikte alternatif olmaya bitmeme ediyor." denilen raporda PKK, kendisi düşüncesince lüzum gördüğünde Almanya’da da en azından mahsus yerlerde kuvvet istimal yerinde yer aldığı vurgulandı.

Federal Yargıtayın eskiden Avrupa’daki PKK yapılanmalarının, hem örgütsel kendisine aynı zamanda değişmeyen kabul etme süreçlerinde anne örgütten ari bulunmadığı sonucu verdiğine nazarıitibar çekilen raporda, "(Bunlar) PKK yapısına entegredirler. Siyasi ve ideolojik hedefler ve bunların uygulanma yöntemleri PKK yönetimi çeşidinden belirlenir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Almanya’daki PKK yapılanması

Raporda, Almanya'da örgütün yapısının 4 "saha", 9 "eyalet" ve 31 "bölgeye" ayrılmış yer aldığı ve bunların başlangıcında birlikte elebaşının bulunmuş yer aldığı aktarıldı.

Talimatların uygulanması düşüncesince PKK’nın genellikle evcil dernekleri kullandığı, bu derneklerin örgütün destekçilerinin telaki noktası yer aldığı tamlanan raporda, PKK irtibatlı cemiyetler düşüncesince "Almanya'daki Kürdistan Toplulukları Konfederasyonunun” (KON-MED) birlikte yapı örgütü olduğu, buna ilişkin kendisine da az henüz hepsi Almanya’yı havi iptidai diyalekt federasyonun bulunmuş yer aldığı kaydedildi.

Raporda, örgütün cahillik ve mektepli derneklerinin teşkilat yandaşlarını akım geçirmeye ve örgüte öge devşirmeye müteveccih ameliyat ve muhtelif eylemler meydana getirdiği belirtildi.

295 insan PKK'ya eklenmek düşüncesince gitti

2013’ten bu yana 295 bireyin Almanya'dan PKK'ya eklenmek şartıyla ayrılmış yer aldığı dökme raporda, bunlardan 30'den birlikte tomar bireyin öldüğü, tahminî 150'sinin de Almanya'ya art döndüğü kaydedildi.

PKK’nın Almanya’da ve bitişik devletlerde merkezden yönlendirilen eylemlerle nazarıitibar çekmeye çalışmış yer aldığı tamlanan raporda, bu amaçla derneşik kendisine gösteriler, iri yetenekli etkinlikler, paneller, kampanyalar ve kıtlık grevleri düzenlemiş yer aldığı aktarıldı.

Raporda, 2021'de Kovid-19 salgını dolayısıyla kısıtlamaların uygulandığına ayraç edilerek, örgütün 19-21 Mart 2021'de merkezi birlikte aktiflik adına Almanya genelinde evcil gösteriler yaptığı, bu etkinliklere katılımının çoğunun 3 haneli, bazılarının 4 haneli rakamlarda kalmış yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

PKK’nın ilkgüz 2021’de Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde “uzun yürüyüş” isimli sanlı birlikte demonstrasyon düzenlemiş yer aldığı dökme raporda, burada elden sadece herhangi birlikte sene yer aldığı kabil polise ve yoldan geçenlere erinç saldırılar gerçekleştiği ve böylelikle cemiyetler yasasının ihlal edilmiş yer aldığı belirtildi.

Raporda, "2021’deki etraflıca yürüyüşün seyrinde ve henüz geçmiş zamanlarda yaşanmış bulunan benzeşim olaylar, cahillik örgütünün birtakım kesimlerinde faziletkâr saldırganlık ve kuvvet potansiyelinin bulunduğuna birlikte apayrı örnektir." ifadesi kullanıldı.

PKK 16,7 milyon ekü topladı

Terör örgütü PKK’nın 2021’de "yıllık armağan kampanyasında" tahminî 16,7 milyon ekü toplamış yer aldığı ve birlikte kere değişik geçmiş senenin miktarını aştığı tamlanan raporda, Avrupa’da birleşen paranın ise 30 milyonun üstünde olduğuna nazarıitibar çekildi.

Raporda, örgütün Avrupa ve Almanya’daki akçasal faaliyetlerinin "Ekonomi ve akçasal ofisi" isimli sanlı takım çeşidinden yönlendirildiği ve arama edilmiş yer aldığı belirtildi.

PKK’nın, ideolojisini ve propagandasını duyurmak düşüncesince iletişim araçları araçlarına eş yer aldığı dökme raporda, gazete, göstergeç ve ajansın çalışmalarında örgütün kararları, planları ve konkre talimatlarının arazi almış yer aldığı kaydedildi.

Raporda, örgütün genel ağ ve içtimai iletişim araçları çalışmasıyla canlı yandaşlarına ulaşmayı hedeflediği belirtildi.

Almanya’da 2021’de PKK elebaşlarının ecnebi yıldırı örgütüne organ olmaktan mahkum edilmiş yer aldığı dökme raporda, bu bağlamda 2021 senesinde Almanya’da yargılanan ve 1 sene 3 ay ile 4 sene 3 ay ortada hapishane cezası alanlar dayanıklı kendisine gösterildi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir