USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Başkan Altay: "Konya sanayi üretimiyle Türkiye’de önde gelen şehirler arasında"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası’nın Kasım Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı'na katıldı. Altay, “Konya ticaretiyle, sanayi üretimiyle Türkiye’de önde gelen şehirler arasında” dedi.

Başkan Altay: "Konya sanayi üretimiyle Türkiye’de önde gelen şehirler arasında"
29-11-2023 12:05
29-11-2023 12:07
KONYA
Google News

Konya Ticaret Odası (KTO) Kasım Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısını gerçekleştirdi.

KTO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuk olarak katıldı.

Konya iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Altay ev sahipliğinden dolayı Konya Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Altay konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konya Ticaret Odası, şehrimizin marka olmuş bir değeridir. Türkiye’nin en büyük 6. ticaret odasıdır ve şehrimizin gelişimi için çok büyük katkı sunmaktadır. Hep birlikte şehrimizi daha güzel bir geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Belediyecilik anlamında öne çıkan kadim şehrimizde aynı zamanda ticaret ve sanayinin gelişmiş olmasını çok kıymetli buluyoruz. Konya ticaretiyle, ihracatıyla, sanayi üretimiyle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Konya’nın Türkiye ekonomisine katkısı gün geçtikçe artmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak da yürüttüğümüz projelerle Konya ekonomisinin gelişimi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü’ne yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konya olarak avantajlarımızdan birisi de 140 binden fazla öğrenciye sahip bir üniversiteler şehri olmamızdır. Konya’ya gelen öğrenciler şehrimizde istihdam ve iş kurma imkânlarıyla mezun olduktan sonra da burada kalmaktadır. Bu da önemli bir insan kaynağı kazanımıdır. Bu açıdan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi de çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Gün geçtikçe uzmanlaştığı alanlarla şehrimize katkı sağlayan Üniversitemizin şehrimize insan kaynağı kazandırma anlamında fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz. Üniversite’nin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye çapında daha ileri bir yere gelmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.”

baskan-altay-konya-sanayi-uretimiyle-turkiyede-onde-gelen-sehirler-arasinda.jpg

Cumhuriyetin 100. yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı gibi önemli bir görevi, UCLG Dünya Konseyi programında devraldıklarını belirten Başkan Altay, görevin Konya’nın dünya çapında tanınırlığına katkı sağlayacağını ifade etti.

Aynı zamanda yürütmekte olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı görevlerinin de Konya’nın belediyecilik anlamında geldiği noktayı gösterdiğini belirten Başkan Altay, konuşmasının devamında yürütmekte oldukları ve yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeler hakkında meclis ve meslek komiteleri üyelerine bilgi verdi.

baskan-altay-konya-sanayi-uretimiyle-turkiyede-onde-gelen-sehirler-arasinda-001.jpg

İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’na geçildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Konya ekonomisinin gelişimi için iş âlemini temsil eden kurumlar olarak Büyükşehir Belediyesi ile sürekli olarak istişarelerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Öztürk, işbirliği içinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Öztürk, toplantıya katılımından dolayı Altay’a teşekkür etti.

baskan-altay-konya-sanayi-uretimiyle-turkiyede-onde-gelen-sehirler-arasinda-002.jpg

Gündemdeki ekonomik ve sosyal konularla ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Öztürk, Konya Ticaret Odası, KTO Karatay Üniversitesi ve KTOTEK’in faaliyetleri ile ilgili sunum yaparak konuşmasını tamamladı.

baskan-altay-konya-sanayi-uretimiyle-turkiyede-onde-gelen-sehirler-arasinda-003.jpg

Başkan Altay: Konya sanayi üretimiyle Türkiye’de önde gelen şehirler arasında

Kaynak: Haber Dairesi


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir