USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

Başkan Oprukçu’dan Yeni Hal müjdesi, yakında temelleri atılıyor

Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, yeni hal projesinin hazır olduğunu ve yakında temellerinin atılacağının müjdesini verdi.

Başkan Oprukçu’dan Yeni Hal müjdesi, yakında temelleri atılıyor
12-02-2024 19:14
KONYA
Google News
Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve Yönetimi ile birlikte Ereğli Sebze ve Meyve Hali Yaptırma Derneği Başkanı Yalçın Karçalar, Ereğli Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Ramazan Durak ve hal esnafıyla bir araya gelerek yeni hal projesinin hazır olduğunu ve yakında temellerinin atılacağının müjdesini verdi.
“İNŞALLAH EREĞLİ’MİZ YENİ HALİNE KAVUŞACAK”
Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Oprukçu: “Bugün sizi bilgilendirmek amaçlı topladım. En son İlçe Başkanlarımızla birlikte Uğur İbrahim Bey, Hasan Angı Bey ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Hasan Angı Bey ve Remzi Karaaslan Bey’le yaptığımız toplantıda Halin Ticaret Odası tarafından yapılması noktasında bir mutabakatımız oldu. Halin projesi hazır Büyükşehir yapmıştı yeri takdir bedeliyle devredeceğiz sizlere birer tane oradan dükkan yapalım istiyoruz. O konularla ilgili de bir fikir telakkisinde bulunalım istedik. Ereğli’miz için çok kıymetli bir proje olduğunu biliyorum hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Burasının tapusu Ereğli Belediyemize 08.02.2024 tarihinde devredildi. Hal yerinin de bu hafta ifrazını yaptıracağım ifraz yapıldıktan sonra hal yerini de ticaret odamıza devredeceğiz proje zaten hazır birkaç hafta sonra da temelini atalım diye arzu ediyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olsun çok nezih bir alan E5 Konya yolunun üstünde yola cephesi olan bir alan ve yola cephesi olan dükkanlarda mutlaka olacak 62.157 metrekarelik bir alan geniş rahat bir şekilde inşallah Ereğli’miz yeni haline kavuşacak. Bu yıl içerisinde de Allah’ın izniyle burayı bitiririz. Belediyemiz de ticaret odamıza da sizlere de her türlü desteği vermeye devam edecek. Ama burada da Cumhur İttifakı’nın adayı olma şerefini yaşıyorum. Ayırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden kucaklaşarak vilayet Ereğli yolculuğumuzda birlikte olalım istiyoruz, beraber olalım istiyoruz. Ereğli tarihinde bir iş yaptı, bir iş daha yapsın istiyorum. Onun için de böyle gözle görülecek dolu bir oyla seçelim istiyorum ve hepinizden destek istiyorum. Ereğli için Türkiye’nin geleceği için bir ve beraber olalım istiyorum yani buna ülkemizin de ihtiyacı var, Ereğli’mizin de ihtiyacı var. Artık birlikte başarmanın onuru bir başka olacak tadı bir başka olacak hizmetlerimizde de biz el ele tutuştuktan sonra Allah’ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yok, sahip çıkmanızı istiyorum sahip çıkmanızı bekliyorum birlikte başarmayı arzu ediyorum bu manada da ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“SAHADA İZİ OLMAYANIN MASADA YÜZÜ OLMAZ MASADA BAŞKANIMIN, BİZİM ELİMİZİN GÜÇLÜ OLABİLMESİ İÇİN 31 MART AKŞAMINDA GÜÇLÜ BİR OYLA AYRILMAMIZ GEREKİYOR”
Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol: “Ticaret Odası Başkanımızla da konuştuk Belediye Başkanımızla da konuştuk. Bu konuyu Büyükşehir Belediyesi bilmesine rağmen yine de defalarca arz ettim. Bunun çözümünün nasıl olabileceği ile ilgili çünkü şehir trafiğinin rahatlaması buradan geçiyor. Halde bir sıkışıklık yaratıldığı için bu elzemdi. Biz bu doğrultuda Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanlarıyla beraber geçtiğimiz ayda bir toplantı yaptık. Toplantıdaki amaç da Ereğli birlik beraberlik içerisinde kardeş bir Ereğli olsun. Ereğli hak ettiği şehirler seviyesine yükselebilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa birlikte el ele verip hep birlikte her kafadan bir ses çıkması değil de birlikte el ele vererek Ereğli’miz için hak ettiği ne olabilir ne yapabiliriz bununla ilgili bir çalışma başlattık. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle inşallah kısa bir süre içinde yaparız seçimden önce tahmini temel muhtemelen atarız. Ereğli için çok önemli bir yatırım oldu tabii bu yatırımların yanında başka arsalarda başka yatırımlarımız da olacak onun müjdelerini Belediye Başkanım ilerleyen zamanlarda verir. Artık laf üstüne laf değil de yapıp temeli atıp artık işleri yapma aşamasına geçtik hep diyoruz ya hani hizmet belediyecilik, gerçek belediyecilik artık laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan bir belediyeyle Büyükşehir Belediyesiyle de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Sahada izi olmayanın masada yüzü olmaz. Masada Başkanımın, bizim elimizin güçlü olabilmesi için 31 Mart akşamında güçlü bir oyla ayrılmamız gerekiyor çünkü sizden gelen talepleri hızlı bir şekilde çözebilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde de bu sorun çözülür arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun sağ olun” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA BU KONUDAKİ MÜCADELELERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ardından Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Musa Yılmaz: “Öncelikle bu müjdeli günde bu müjdeleri verildiği günde sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımızın davetine icabet ettiğiniz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ereğli’nin konumu itibariyle önemli bir meslek grubusunuz yani sebze hali meyve alım satım içindesiniz ve bu coğrafyanın bir gerçeği geldiğimiz konum itibariyle de eski halin şehrimize yakışmadığı kanaatindeydik. Belediye Başkanımız bu anlamda çok ciddi bir mesafe kat etti ve çok ciddi uğraşlar verdi bu işin çözülebilmesi adına ve bugün de sonuçlandı. Ereğli’ye yakışır, sizlere yakışır nezih bir hal yerinin hal kompleksine kavuşuruz diye düşünüyorum. Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konudaki mücadeleleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah dediğim gibi sizlere Ereğli’mize, bölgemize bu hal kompleksi hayırlı uğurlu olur. Değerli dostlar 31 Mart’ta yerel seçim var şimdi biz diyoruz ki merkezi hükümet ile yerel belediyenin merkez ile yerelin uyumlu çalışmasından bahsediyoruz. Bunlar laf olsun diye söylenen kavramlar ya da söylemler değil bugün Büyükşehir Belediyesi Konya Büyükşehir Belediyemiz k Parti’de dolayısıyla ülkeyi AK Parti hükümeti yönetiyor dolayısıyla Cumhur İttifakı Ereğli’de de bunun karşılığı bunun tezahürü olduğu zaman ben inanıyorum ki çok daha güzel şeyler ortaya çıkacaktır. O yüzden 31 Mart meselesine böyle bakar böyle değerlendirirsek sizlerden istirhamım ricam bu sonuç itibariyle az önce söyledim. Sizin kendinize ait bir kitleniz bir aileniz bir etrafınız var kanaat önderi konumunda mısınız dolayısıyla sizden işaret bekleyen birçok insan var o anlamda sizlerden istirhamımız şahsım adına partim adına ricam da 31 Martı bu minvalde değerlendirilerek bu kararı vermenizi istirham ediyorum. Tekrar sözün başında dediğim gibi Belediye Başkanımıza mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah halimiz sizlere esnafımıza hayırlı olur bundan sonraki ticari hayatınızda başarılar diliyorum. Rabbim bol kazançlar nasip etsin, hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özkoç ise: “Allah izin verirse tapunun bize geçmesinden sonra kısa zamanda zemine tutarından sonra projeler zaten Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. Proje uzun bir süreç almaz sadece bir zemin etüdünde bir belli bir süre alınır kısa zamanda biz bunu yaparız diye umuyorum. İnşallah hayırlı uğurlu olur işte Belediyenin tapuyu bize devretmesi şirket vasıtasıyla inşaat firmalarıyla şeffaf bir şekilde kuracağımız bir komisyon vasıtasıyla herkese anlatarak Allah’ın izniyle yüzümüzün akıyla biz yapacağımıza inanıyorum, teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir