USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaşı düzenlemesi için tarih verdi

Emeklilerin merakla beklediği maaş zammına ilişkin tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı programda konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaşı düzenlemesi için tarih verdi
25-09-2023 10:34
ANKARA
Google News

Milyonlarca işçi ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren maaş düzenlemesi için bekleyiş sürerken, konuyla alakalı bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" dedi.

Emekli maaş zammının yanı sıra kıdem tazminatı ve enflasyonla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, katıldığı televizyon programında şunları söyledi:

"ORANSAL ARTIŞLAR VE ENFLASYON FARKI OLACAK"

"İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak."

"KIDEM TAZMİNATIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ YOK"

Kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin soruya yanıt veren Yılmaz, kıdem tazminatının kaldırılacağına yönelik iddialara açıklık getirdi. Yılmaz, "Şu anda bir çalışmamız yok. Sendikalarla oturup uzlaşmadan, anlaşmadan bir anlayış birliği oluşturmadan bu konularda hiçbir zaman bir adım atmadık, atmayacağız" dedi.

"ENFLASYONDA GEÇİCİ BİR RATIŞ SÖZ KONUSU"

"Enflasyonun yönünü tekrar aşağı doğru çevirmesi ne zaman mümkün olacak?" sorusu üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda bir geçiş sürecindeyiz, politikalarda birtakım güncellemeler oldu. Yeni bir dönem başladı. Enflasyonla mücadele de bu dönemin hakikaten en temel önceliklerinden bir tanesi.

Geçici olarak enflasyonda bir yükseliş var bu geçiş döneminin şartlarından kaynaklanıyor. Kurda ciddi bir hareketlilik oldu biliyorsunuz. Maaş ve ücretlerde ciddi artışlar oldu. Diğer taraftan enerji fiyatlarında dünyada beklentilerin aksine bir yükseliş gerçekleşti. O da doğrudan zaten biliyorsunuz etkiliyor birtakım kalemleri.

Bunun dışında bütçe açığını aşağı çekebilmek için birtakım tedbirler aldık doğrusu onların da enflasyona geçici olarak olumsuz yansımaları da oldu. Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman geçici bir artış söz konusu. Ama bir taraftan da güncellenmiş bir politikalar, kararlı uygulamalar var. Belirsizliklerin azaldığı yeni bir döneme girmiş durumdayız.

"YILLIK BAZDAKİ GELİŞMELERİ 2024 ORTALARINDA GÖRECEĞİZ"

Dolayısıyla bir süre sonra bu geçici yükseliş yerini düşüşe bırakacaktır. Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Bu sene sonuna doğru, gelecek senenin başlarında bu aylık bazdaki gelişmeleri göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız. Çünkü bir baz etkisi oluştu. Bu temmuz, ağustosta ciddi bir yükseliş oldu. Bundan sonraki aylarda öyle bir artış beklemiyoruz doğrusu."

YILMAZ'DAN ENFLASYON TAHMİNİ

Yılmaz, enflasyonun kaç olacağı yönündeki soruya ise, "Tam bu vakitleri söyleyemem ama ortalama bir hesabımız var yüzde 33 olarak ve bu da gerçekleştirilebilir bir rakam diye düşünüyorum" yanıtını verdi.


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir