USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

Hüseyin Oprukçu’dan Ereğli Belediye Tarihinde Bir İlk

Ereğli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu Kültür merkezinde belediye-iş sendikası ve kadrolu işçiler toplu iş sözleşmesi programını gerçekleştirdi.

Hüseyin Oprukçu’dan Ereğli Belediye Tarihinde Bir İlk
21-02-2024 17:47
KONYA
Google News
Ereğli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Toplu Sözleşme İmza Töreni Gerçekleştirildi
“BU TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZİN SENDİKAMIZA, EREĞLİ ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYOR, EMEĞİ GEÇEN BAŞTA BELEDİYE BAŞKANINA DEĞERLİ KARDEŞLERİME AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İşçi Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dumanlı: “Toplu iş sözleşme törenimize hoş geldiniz diyorum. Yaklaşık 30 yıldır sendikacılık yapıyorum bazen tıkanırsınız konuşamazsınız, heyecanlanırsınız bugün de o günlerden birini yaşıyorum. Çünkü hemen yanımda kıymetli abim uzun yıllardır birçok alanda görüştüğüm her zaman emekten yana, emek yüce bir değerdir diyen bir abimizle bir protokol masasındayım, heyecanlanmamak mümkün değil. Kendisi her zaman işçi ve emekçinin yanında olmuş onların hak ve hukuklarını korumuştur bugün de burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Ereğli’de bugün şirket çalışanlarımız sendikal haklarını elde ettiler, sendikal güvenceye kavuştular. Onlarla bugün bu salonda ilk defa toplu sözleşme imzalıyoruz tarihi bir gündür diyorum ilk adım atıldı bundan sonra inşallah yine Belediye Başkanımızın bizlerle görüşmelerinden aldığım duruma göre daha iyi daha güzel günler bizi bekliyor inanıyorum. 31 Marttan sonra da Başkanım Türkiye’de yaşanan şartlara göre yeni iyileştirmelerle ilgili arkadaşlarımızın durumlarıyla ilgili çalışmalarına devam edecek geldiğimiz nokta yadsılanacak bir nokta değil. Şöyle söyleyeyim ki asgari ücret seviyesinden şu an ele net 25.000 TL geçecek bir rakam açıkladı başkanımız. Daha sonra bir aidat kesintisi bir yevmiye tutarında onu da ben üstleniyorum demişti, kendisine sizler adına bir kere daha teşekkür ediyorum. Kurban Bayramının ve Ramazanlarda 5.000 TL onlara bayram ikramiyesi vereceğim dedi yine bizim talebimiz değildi kendi talebi tekrar teşekkür ediyorum. Biz emeğe kim yakınsa, işçiyi kim koruyorsa işçinin yanında kim oluyorsa her zaman onu başımıza taç etmişizdir. Bugün burada dostluklarımızın ötesinde Belediye Başkanımla bir toplu sözleşmedeyiz taraf olmam gerekiyorsa taraf olacağım biz emekten yana olanları koruyup kollamak durumundayız. Ben şimdi sizlerden bir söz istiyorum önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde yine sandıkları patlatarak Belediye başkanımızı bir kere daha burada görmek istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum, bu toplu iş sözleşmemizin sendikamıza, Ereğli çalışanlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen başta Belediye Başkanına değerli kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZİN HEPİMİZ İÇİN, BELEDİYEMİZ İÇİN, EREĞLİ’MİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI, ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”
Başkan Oprukçu: “Toplu İş Sözleşmemizin hepimiz için, Belediyemiz için, Ereğli’miz için hayırlı olmasını, örnek olmasını diliyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Belediye başkanlığımız süreci içerisinde her günü halk günü gibi yaşadık insanımıza birebir hizmet etmeye azami gayreti sarf ettik o süreç içerisinde de günde 40 tane ayrı duygu seli yaşadık kimi acı ama tatlısı %1 kadar ya var ya yok. Şimdi bitmedi bakın arkadaşlar süreç çok hızlı geliştiği için tasnif yapamadım. Tecrübeliler, eskiler kıdemliler içinde mühendisler var hakikaten nitelikli personelim var hepinize aynı statüde mütalaa ettik önümüzdeki süreç ek protokolle bunun tasnif edildiği bir süreç olacak burada bu karşılığın her hal ve şart altında ekstra haklar sağlayacak size bu bir. İkincisine gelince devletimiz memuruna en düşük ücreti 32.000 TL olarak takdir ediyorsa takdir etmiş ise biliyorsunuz kentsel dönüşümde belediye hisseleri oradan gelecek ekstra gelirlerimiz olacak kentsel dönüşüme de başlıyoruz yakında başlıyoruz. Halin temelini önümüzdeki günlerde atacağız ona da başlıyoruz. Halin yerinde devasa bir belediye arsamız çıkacak ortaya orada da ticari alanlar ve konutlarla bağlı olarak belediyemiz finansal anlamda çok rahatlayacak. Bir başka şey dün yani 2 aya kadar yalnız başımaydım. 2 aydır Cumhur İttifakı’nın adayı olarak yola çıktığımdan bu yana da artık Cumhur İttifakı yandaşlılığım, taraflılığım resmi olarak tescil edilmiş vaziyette. Dolayısıyla Cumhur ittifakının gücünü de Ereğli Belediyesi’nin arkasına aktif olarak aldığım bir tabloda sizlerin özlük haklarınıza bağlı olarak çok mutena ve müstesna bir düzenleme yapacağım. Muhtemelen Haziran-Temmuz ayında biraz işte seçim sonrası yoğunluk yaşanacak yoğunluktan sonra ekstra görüşmelerimiz olacak biraz önce dedim 32.000 TL devletimizin en düşük devlet memuru maaşı olarak takdir ettiği dedim şimdi sizlere 8.000 TL koydum üstüne toplamda 25.000 TL oldu. İnşallah seçimden sonra bir 7.000 TL daha koyacağım bunun üstüne” şeklinde konuştu.
ADABAĞ’DA PERSONELE YER MÜJDESİ
Başkan Oprukçu: “Adabağ’da organik tarımdaki ürünlerimizi yediniz nasiplenmeyen var mı? Adabağ'ın 4/3 Adabağlılara verdim, yetiştirin kira almıyorum sizden suyunuzu da elektriğinizi de bedava kullanacaksınız. 41 de belediye personelimiz için ayrılmış vaziyette. Sadece personelinden kim ne kadar yer kendisi için ekmek isterse o kadar yer oraya dikeceği kadar fide ve su parası, elektrik parası da ödemeden kendisi için personelimin yol arkadaşlarımın yetiştirmesini istiyorum. Bugüne kadar finansal anlamda çok darlık yaşamama rağmen hiçbirinizin bu darlığı yaşamaması için uykularımın kaçtığını geceler oldu şükürler olsun. Kadrolular gözümün içine bakıyor bakmayın rahat olun kanun hükmünde kararname çerçevesinde kadrolu olarak çalışan şirket işçilerime onu veririm de sizi göz ardı falan etmem rahat olun sizlere de bir şey gelecek toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. Haziran- Temmuz aylarında ilave olarak ek protokolle vereceğimiz 7.000 TL de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
“SADECE EREĞLİ’YE DEĞİL KONYA’YA, SADECE KONYA’YA DEĞİL TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR BAŞARIYLA SEÇİMİ ALALIM İSTİYORUZ”
Başkan Oprukçu: “Sevgili yol arkadaşlarım istisnasız hısım akraba konu komşu herkesle beraber birlikte Ereğli tarihinde bir ilki daha dün 2019 nasıl yaşattıysanız. Bir daha Ereğli’ye, sadece Ereğli’ye değil Konya’ya, sadece Konya’ya değil Türkiye’ye örnek olacak bir başarıyla seçimi alalım istiyoruz. Köylerde açık ara inanılmaz bir şekilde fark atıyoruz Ereğli merkezde de öndeyiz %48-49 bandındayız. Bu yetmez %48 49 bandında bir oyla seçilmek beni Belediye Başkanı yapar ama Ereğli’de bir ilk, Konya’da hakikaten tarihe not düşecek şekilde Ereğli’den bir mesaj Türkiye’nin de örnek aldığı bir yapı, bir tablo o tabloyu görmek istiyorum % 60 üstüne çıkmak istiyorum. Allah sizden razı olsun dostluğunuzdan emin olmak istiyorum, dostluğunuzu görmek istiyorum. Biz istemeden bir başkasının Ereğli belediye Başkanlığı makamına nefsi için, cebi için oturmasına asla müsaademiz olmayacak. Dün yayan yapıldak yalnız başınaydım, bugün Milliyetçi Hareket Partimizle AK Partimizle birlikte yürüyorum. Sizleri seviyorum Allah’a emanet olun sağ olun var olun. Sizi Allah’a emanet ediyorum, kendimi de size emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir