USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Kardeşler arası miras paylaşımında o şart kalktı. Artık kendi payınızı almak için bunu yapacaksınız

Miras hukukuyla ilgili önemli değişiklikler yaşandı. Bu düzenlemeyle birlikte miras paylarının kardeşlere devrinin daha hızlı hale geleceği belirtildi.

Kardeşler arası miras paylaşımında o şart kalktı. Artık kendi payınızı almak için bunu yapacaksınız
20-01-2024 19:52
20-01-2024 19:55
Google News
Babasından ve diğer aile büyüklerinden kalan mirasla ilgili önemli bir değişiklik yaşandı. Artık miras paylarının kardeşler arasında devri süreci daha hızlı hale geldi.Hisseli tapu sahipleri için tapu satışı çözüm yollarını araştırırken, yeni düzenlemeyle birlikte hisseli tapuların devri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

MİRAS PAYLAŞIMI KONUSUNDA ANLAŞMAZLIKLAR ORTADAN KALKACAK

Kardeşler arasında miras paylaşımı konusunda anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak amacıyla getirilen düzenleme ile artık yazılı olarak yapılan anlaşmalar geçerli olacak.Karşılıklı olarak imzalanan anlaşmaların noter onaylı olmasına gerek kalmayacak, bu da miras paylaşımlarını kolaylaştıracak.Hisseli tapu almak isteyen vatandaşlar için ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanarak sınırlar belirlenecek ve parseller tespit edilecek.
Bu süreç, hisseli tapu sahipleri için daha şeffaf bir satın alma sürecini beraberinde getirecek.Miras kalan bir evin kardeşlere devri için artık yazılı bir sözleşme yeterli olacak.Hisseli tapuların satışında ise hissedarların ortak karar alması ve tapu devri işlemlerine bizzat katılması gerekecek.Ayrıca, hissedarlar tüm işlemleri bir avukat aracılığıyla gerçekleştirebilecek ve vekâlet verme seçeneğinden de faydalanabilecekler.
Yapılan satış işlemlerinden sonra hisse sahiplerine düşen paylar ödenecek ve tapuda tüm hisse sahiplerinin hazır bulunması, işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için önem arz edecek.Hisseli tapu devri konusundaki yeni düzenlemeler, miras işlemlerini daha etkili ve hızlı bir hale getirmeyi amaçlıyor.


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir