USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

MÜSİAD Kadın'ın düzenleyeceği "Uluslararası Farkındalık Zirvesi" tanıtıldı

MÜSİAD Kadın çeşidinden bu sene evvel kere düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde 14 Haziran Salı haset Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

MÜSİAD Kadın'ın düzenleyeceği
07-06-2022 21:46
Google News
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 14 Haziran’da gerçekleştirilecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nin, hem iş dünyasında kadının güçlendirilmesini bununla birlikte nesir edilen değerler zincirine yardım sağlamayı hedeflediğini belirterek, "Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin bu yılki depar belgesi noktası ise girişimcilik-dijital dünya, göç, çevre-sağlık peyda eylemek kıl payı 3 esas mevzuya odaklanıyor.” dedi.

MÜSİAD Kadın kabilinden bu sene önceki kere düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde 14 Haziran Salı haset Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

Zirvenin lansman toplantısında mütekellim MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, zirvenin “Dönüşüm Bizimle Başlar” sloganıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Asmalı, kazançlı bölgede etkin, dünyada hatırlı müşterek Türkiye hayaliyle yola çıkan hassaslık sahibi iş insanlarının kurduğu MÜSİAD’ın, taşınmazlar zarfında 83, taşınmazlar haricinde ise 81 ülkede yekûn 164 büro ve bağlantı noktasına ulaştığını tabir ederek, değişik sektörlerde çalışkanlık yayınlayan 12 bin 500’ün üstündeki örgen ve 60 bini hayli şirket ile Türkiye ihracatının yüzdelik 20’sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“MÜSİAD Kadın, evren genelinde de çelimli müşterek yapılanmayla racon alıyor”

Asmalı, MÜSİAD içerisinde 2018 senesinde yaşama sabık MÜSİAD Kadın’ın ise hasep ve kantite itibarıyla avrat müteşebbis potansiyelinin yükselmesi, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, şunları kaydetti:

“Toplumların gönençli müşterek halde yükselebilmesinin yolunun, o camiası gerçekleştiren hepsi unsurların dayanışması ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu vizyonla racon meydan MÜSİAD Kadın, MÜSİAD çatısı altında çalışkanlık yayınlayan 300'ü hayli avrat üyesiyle istihdam oluşturma, terbiye ve girişimciliği geliştirme, iş gücü piyasalarına hâlâ güzel ulaşım terazi dair ehemmiyetli planlar yürütüyor. Fırsat eşitliği kıl payı yollarla avrat girişimcilere hâlâ müşterek tomar olanak sağlanmasını hedefleyen MÜSİAD Kadın, bekâr Türkiye'de değil, evren genelinde de çelimli müşterek yapılanmayla racon alıyor. Sadece iş kadınlarının bulunan potansiyelinin yükselmesi düşüncesince değil, vatan genelindeki hepsi kadınlarımızın familya hayatının, içtimai yaşamının ve terbiye yaşamının da bire müşterek verimlilikle güçlü olması hesabına sürdürülebilir planlara imza atılıyor.”

Kadın kooperatiflerini terviç hususunda Anadolu’da çalışan gösteriş üstüne piyasa MÜSİAD Kadın’ın, doğacak çağda bu alandaki misyonunu hâlâ da derinleştireceğini tabir fail Asmalı, “Kadın girişimcileri özendirme edecek, kalifiye planların geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine dayanaklık eylemek olacak. Böylece ülkemizin ihracatına ve istihdamına eklenmiş bedel sağlayacak.” dedi.

MÜSİAD Kadın’ın, Kuluçka Merkezi projesi ile avrat girişimciliğini ihya noktasında güreşçi köprüsü rolü üstlendiğini aktaran Asmalı, laflarını şöyleki sürdürdü:

“14 Haziran’da gerçekleştirilecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi ise bu kapsamda hem iş dünyasında kadının güçlendirilmesini bununla birlikte nesir edilen değerler zincirine yardım sağlamayı hedefliyor. Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin bu yılki depar belgesi noktası ise girişimcilik-dijital dünya, göç, çevre-sağlık peyda eylemek kıl payı 3 esas mevzuya odaklanıyor. MÜSİAD Kadın, bu şahika eliyle müteşebbis bayanların iş hayatında karşılaştıkları zorluklara, topraklarından uzaklaşıp dünkü müşterek ülkede hayatta ballanmak durumunda küsurat muhacir bayanların kültürel bütünleşme ve içtimai ahenk mevzusundaki beklentilerine enerji tutacak.

Bu çerçevede bayanların önderlik etmiş yer aldığı ve karışma yer aldığı içtimai ahenk odaklı sulh nesir çalışmalarında çalışan roller üstlenecek. Farklı ömür hikayelerinin ve deneyimlerin aktarılması ile ortaklaşa müşterek zihin oluşturulması ve müşterek aksiyon planı hazırlanması hedefleniyor. Zirvenin en ehemmiyetli oturumlarından birisi de toptan müşterek sıkıntı şekilde hepsi dünyayı zılgıt fail mahal ve hava krizi olacak. Bu çerçevede bakir atılmış politikasından besin atılmış yönetimine, hava krizinden mahal problemlerine derece sürdürülebilir hayatı etkileyen hepsi süreçler, dalında bilirkişi isimlerle masaya yatırılacak.”

“Gıda krizi, istihlak ekonomisi alegori tatmin ekonomisinin de önemini ortaya çıkardı”

Mahmut Asmalı, dünkü çağda güre ve avrat girişimcileri değme bölgede hâlâ baş döndürücü terviç hedeflerinin olduğunu, gelecekte bu dünyanın öncüsü olacak kuşakları beslemek hesabına Genç MÜSİAD ile tohumlar ektiklerini ve sayılarının 4 binleri geçtiğini, kısaca MÜSİAD’ın üçte bir tanesini Genç MÜSİAD’lıların oluşturduğunu bildirdi.

Sosyal hata projeleriyle insanca diplomasiye, toptan hamleleriyle ticari diplomasiye katkıda bulunacaklarını özetleyen Asmalı, MÜSİAD’ın, Anadolu’nun bereketini, merhametini ve uygarlık değerlerini dünyanın değme köşesine taşıyacağını söyledi.

İklim değişikliğinin tetiklediği besin krizinin, ekincilik ve mahal dostu tutum anlayışını ehemmiyetli bir duruma getirmiş yer aldığı kıl payı istihlak ekonomisi alegori tatmin ekonomisinin de önemini ortaya çıkardığını tamlayan Asmalı, MÜSİAD şekilde hemen ülkeyi değil, insanlığı ait bu mevzuları değme fırsatta dile getirmeye bitmeme edeceklerini kaydetti.

Asmalı, Türkiye'de avrat istihdamının 2005 senesinde 5,2 milyon iken 2022 senesinde 11,1 milyona çıktığına ayraç ederek, "Türkiye'deki iş gücünün yüzdelik 34,4'ü kıl payı avrat istihdamı var fakat bunlardan öz işinin patronu bulunan kadınlarımızın payı yüzdelik 1,7, Avrupa'da ümranlı devletlerde bu yüzdelik 34'ler mertebesinde. Dolayısıyla esasen hanımlarımız hâlâ baş döndürücü görev koyu işlerde çalışıyor. Bu janr farkındalık zirveleriyle, kadınlarımızın öz startup şirketleriyle, öz girişimcilik ruhuyla, öz işinin patronu olmalarının farkındalığı da inşallah zirvede konuşulur. Kadınlarımızın özgüvenleriyle öz işini kurma, yapma, becerme potansiyelinin bulunduğunu düşünüyoruz." halinde konuştu.

“Türkiye ekonomisine görev fail göçmenlerin muhtemelen müşterek sıkı düzen içerisinde var olmaları doğru”

Bir gazetecinin, barhana mevzusundaki değerlendirmesini sorması hakkında Mahmut Asmalı, muhacir mevzusuyla ait aklı selim cereyan etmek, Türkiye ekonomisine bulunan katkılarını güzel çözümleme eylemek icap ettiğini söyledi.

Asmalı, Almanya’nın Ukrayna’dan barhana fail bireylere doğrudan yerleşme hakkı, düzentileme izni ve değme ayrışık desteği verdiğini, bu hakları istihsal eylemek düşüncesince revan Suriyeliler ve Afganların 6-7 sene çabalamak durumunda kaldığını, Afrikalı öğrencilerin yalnızca deri renginden ekolojik ortam bildirme edilmediğini belirterek, “Ülkemizde bu janr müşterek ayrımcılık yapılmıyor. Ülkemiz canını yetirmek isteyen, zulümden uzaklaşmak isteyen, bombalar altında inleyen, evlatlarının dem alacağı, şen edeceği, en azından canını garanti dibine alacağı bireylere kucağını açtı, durumunda kaldı. Bunların Türkiye’de muhtemelen müşterek sıkı düzen çerçevesinde birtakımı iş gücü piyasalarına iştirakı oldu.” niteleyerek konuştu.

Vatandaşların iş seçtiğini, ilkin kayırma koyu işlerde iştirakçi çalıştırılamadığına müteveccih şikayetlerin iş dünyasından geldiğini tabir fail Asmalı, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre derinliğinde müşterek güzergâh oluşturulacağını, 200 binin üstünde kalımlı mesken nesir edilmesi ve Türkiye’deki bazı göçmenlerin güvenlikli şekilde nakledilmesinin bahis konusu bulunduğunu söyledi.

“Biz Türk insanı şekilde kapımıza, evimize sığınanlara ‘ne olursa olsun çıkı gidin’ deyip gaddar rejimin kollarına tasdik edecek müşterek barhana politikası izlenmesini akilane bulmayız” diyen Asmalı, hakkıyla Türkiye ekonomisine görev eden, çalışan, eklenmiş bedel üreten, hem iştirakçi şekilde bununla birlikte ticaretini yapmış olup vergisini verici şahısların muhtemelen müşterek sıkı düzen içerisinde var olmalarının akilane bulunduğunu düşündüklerini kaydetti.

Asmalı, MÜSİAD Köyü projelerinin olduğunu, 650 kıta briket ev yapıldığını, önemsiz ölçekli uran yerleri oluşturmayı da desteklediklerini belirtti.

Çalışma noktasında hastalıkların kusursuz anlamıyla çözgün sayılamayacağını tabir fail Asmalı, “Birçok işverenimiz bunlara (mülteciler) kanuni statüde düzentileme izni verilmesini istem ediyor.” dedi.

“Muhtemeldir ki müşterek minimum sevap artışı olacaktır”

Asgari sevap zammına bağlı müşterek istifham hakkında Asmalı, sabık senelerde minimum sevap dair en kabadayı çıkışı kendilerinin yaptığını, MÜSİAD şekilde minimum ücretin kesin 4 bin TL’nin üstünde olması icap ettiğini söylediklerini anımsattı.

Emekçi kesimin hakkının katılması düşüncesini değme devir koruduğunu tabir fail Asmalı, şunları söyledi:

“Alım gücünün düşmesi doğrudur, enflasyonu bizler biliyoruz. Yüzlerce personeli bulunan şirketin dü ortağından biriyim. Bizde on paralık minimum ücretli çalışmıyor. Hatta MÜSİAD’da da 65 çalışanımız var, hiçbiri minimum ücretli değil. Asgari ücretlinin alıntı enerjisini yükseltecek kalımlı konuşu politikalara kilitlenmek icap ettiğini düşünüyoruz. Asgari tutarı artır, bu istihsal maliyetlerine yansısın, bazı mamüllerin fiyatının artmasına etmen olsun, şişkinlik artışı olsun, hakeza müşterek çorak döngüye girmemek geçişsiz geldiğini değme daim söylüyoruz.

Enflasyonu düşürecek kalımlı strüktürel bazı konuşu politikaların izlenmesi icap ettiğini düşünüyoruz. Geldiğimiz boyut da ortada, hakikat, muhtemeldir ki bu mevzuda müşterek minimum sevap artışı olacaktır. MÜSİAD şekilde çalışanların ezilmesine, alıntı gücünün düşmesine ve insancasına taayyüş sınırından uzaklaşıp bu aşamada çetince müşterek avlu sürmelerine gönlümüz razı olmaz. Bu noktada işverenin üstündeki ihsan yüklerini bildirme eylemek kaydıyla, işverenin kompetitif statüsünü bozmamak kaydıyla, ihtimal apayrı içtimai fonlardan yada işverene ihsan yükü getirmeyen bazı uygulamalarla ek destek sunar verilebilir niteleyerek düşünüyoruz.”

Asmalı, ilkin Anadolu'da baş döndürücü müşterek tomar iştirakçi çalıştıran, dokuma piyasası kıl payı kayırma koyu bölgelerde bu janr artışların ağırlık kıl payı geldiğini belirterek, "Bölgesel ayrımlılık müşterek ara gündeme geldi, sonraları kalktı fakat işveren, işçiye müşterek ıslah yapacaksa bunun kesinlikle ihsan haricinde tutulması lazım. Ondan da devletin müşterek extra yarar elde etmemesi geçişsiz niteleyerek düşünüyoruz." dedi.

“Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji’ anlayışı en şişman güdeleme kaynağımız”

MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar ise müşterek kar topunun çığa dönüşmesi kıl payı DOĞRU değişimlerin de önemsiz müşterek adımla başlayacağını bildiklerini, bu adımların atılabilmesinin ayırt etmekle belkili bulunduğunu söyledi.

İklim krizi, çevresel faktörlerin insanoğlu sağlığına etkileri, kitlesel barhana hareketleri ve sayısal tahavvül kıl payı konuların hemen belirtik biraz ülkeyi değil, hepsi dünyayı etkileyen neticelere aylı bulunduğunu tabir fail ilbahar, şunları kaydetti:

“Bugün atacağımız değme adım, geride yarınlarımızı etkileyecek izler bırakmış olacak. Bu tatlılıkla açılan değerler zincirine dünkü müşterek bölüt ekleyen MÜSİAD Kadın, Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS) ile ‘Dönüşüm Bizimle Başlar’ diyor. Yaşamın zarfında mevcud kadının hepsi rollerini delik uğrunda bulundurarak hastalıkların tespitine odaklanan MÜSİAD Kadın, 14 Haziran'da düzenlenecek şahika ile değişime önayak olacak müşterek teşebbüs başlatıyor. Bu yolda MÜSİAD’ımızın yapı mottosu bulunan ‘Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji’ anlayışı en şişman güdeleme kaynağımız.

İş yaşamında kadının güçlendirilmesi, çalışmalarımızın anne eksenini oluşturmakla bu arada içtimai ve kültürel avlu içerisinde hanımla ait unsurlarla ilgili da projelerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Düzenlenecek zirveyle totaliter müşterek bakış ve ibdai müşterek yaklaşım ile iş yaşamından familya hayatına, akademiden içtimai yaşama derece değinme edeceğimiz konulara, arsıulusal arena ile mukayeseli şekilde enerji avlamak ve farkındalık kurmak hesabına önceki adımımızı atmış olacağız.”

İlbahar, kadının bulunmuş yer aldığı değme bölgede farkındalık tekvin gayesiyle yaşama geçirdikleri faaliyetlerde, avrat girişimcileri hâlâ da güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Yaptıkları değme çalışmada yer aldığı kıl payı düzenleyecekleri Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde de toptan manada gündemlerinde arazi edinen meseleleri "insana bedel veren" müşterek yaklaşımla ele alacaklarını tabir fail İlbahar, “Girişimcilik ve dijital, göç, mahal ve esenlik özellik başlıklarıyla bu senenin gündemini belirliyor ve ileriki süreçlerde geliştirilecek politikalara enfrastrüktür oluşturmayı amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayeleriyle gerçekleşecek zirvemizde, bu özellik başlıkları millî ve arsıulusal mesail ve hal önerileri odağında ele alınacaktır.” niteleyerek konuştu.

Sanattaki farkındalığa da ayraç fail İlbahar, düzenleyecekleri etkinlikte sergilenecek "Çizginin Ahengi Modern Hat Sanatları Sergisi" başlıklı zanaat eserleri ile kültürün köklerine enerji tutmayı, gelenekten geleceğe müşterek deste oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İlbahar, 2016 yılından buyana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzeri Emine Erdoğan'ın himayelerinde MÜSİAD'ın da hissedar yer aldığı "Afrika Evi" sergisinin de 14 Haziran'da Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde arazi alacağını bildirdi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir