USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

ÖZKAN ÖZGÜVEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yeniden Refah Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Özkan Özgüven, bugün basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

ÖZKAN ÖZGÜVEN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
29-01-2024 17:04
29-01-2024 17:46
KONYA
Google News
Özgüven yapmış olduğu açıklamasında;

Bizlere kucak açan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan'a, İl Teşkilatımıza ve İlçe Teşkilatımıza teşekkür ediyorum

"Herkesin bildiği üzere yerel seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Yaklaşık iki ay sonra tüm Türkiye'de olduğu gibi şehrimiz Ereğli'de de vatandaşlarımız 31 Mart 2024 tarihinde sandığa giderek yerel yönetimi seçecekler. Bu bağlamda bizlere kucak açan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan'a, İl Teşkilatımıza ve İlçe Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Bu şehire hizmet etmek benim için büyük bir onur, büyük bir gurur kaynağı

2014-2019 yılları arasında Allah bize bu güzel şehrimize belediye başkanlığı yapmayı nasip etti. Tabiki Ereğli halkının, hemşerilerimizin teveccühü ve takdirleriyle. Ereğli'de bir dönem belediye başkanlığı yapmak, bu şehire hizmet etmek benim için büyük bir onur, büyük bir gurur kaynağı olarak aileme bırakacağım en büyük mirastır.
Bizler 2014-2019 yılları arasında başta altyapı olmak üzere sosyal belediyecilikten kültürel belediyeciliğe insana dokunan noktalarda çok güzel hizmetler yaptık. Bugünki parasal değeri 1,5 milyon dolara tekamül eden bir kapalı pazarı Ereğlimize kazandırdık. Ereğli Güneş Enerji Santrali adını verdiğimiz güneşten elektrik üreten santrali Ereğlimize kazandırdık. Bu yaptımız hizmetle şu an itibariyle Ereğli Belediyesine yıllık yaklaşık 300 bin dolar gelir getirmektedir. Gönül isterdiki bu Güneş Enerjisi Santralinin yanına bir santral de bu dönemde yapılsaydı. Gönül isterdiki Akhüyük'de, Adabağ'da fütursuzca kaynakları savurarak, ortada birşey olmadan keşke bu tür yapıcı, doğaya katkı sağlayan, Ereğli'ye katkı sağlayan projeler yapılsaydı.
Tarihi dokusunu koruyarak Recep Tayyip Erdoğan Nikah Salonumuzu hizmete açtık. Yeni Muhtarlık binaları, engelliler parkı yaptık. Yaptığımız bu engelliler parkımız maalesef gezip gördüğümüzde ortaya çıkıyorki talan edilmiş. Bakım ve ilgi yok. Bizler bunları gördükçe üzülüyoruz. Ulu Cami meydanını yeniden restore ettik, Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayımızı tarihi dokuyu bozmadan restore ederek gençlerimizin hizmetine açtık. Çocuk Kütüphanesi kurduk. 
En önemlilerden bir tanesi olarak bir kum ocağı kurduk. Bu kurduğumuz kum ocağıyla birlikte Ereğli Belediyesi'nin milyonlarca lira tasarrufunu sağladık. 2019 yılında gördüm ki kurmuş olduğumuz kum ocağı kapatılmış. Ereğli Belediyesine bu kadar tasarruf sağlayan bir kum ocağının kapatılması manidardır. Emeklilerimize bir kıraathane açtık. İkinci bir kıraathane açılabildi mi? Sizde bir tane daha açsaydınız. Yeterli miydi? Neden açmadınız? 
Mahallelerimize Kadın Semt Lokalleri açtık. Kadınlarımız boş zamanlarında oraya gelip sağlık, eğitim, dini ve el sanatları konusunda bir araya geliyorlardı. Bunlar neden kapatıldı? Hizmet anlayışında o yaptı ben yapmam olur mu? Bunlar Ereğli halkının kaynaklarıyla yapılan işlerdi. Halk tarafından beğenilen işlerdi. Ereğli tarım şehridir dedik ve üç defa Tarım Fuarı yaptık. Yapılan bu Tarım Fuarlarını neden devam ettirmediniz? Bu gibi şeyler şehrin tanınırlığı noktasında, markalaşma konusunda önemli faaliyetlerdir. Bizim yapmış olduğumuz kültür gezilerimizi niye devam ettirmediniz? Konya, Çanakkale gibi tarihi yerlere binlerce hemşerimizi taşıdık. Neden devam ettirmediniz? 

2019 yılında göreve gelirken 2024 yılına kadar ne söz verdiniz, ne yaptınız?

Siz Akhüyük'de 55 milyon kaynak aktarıp milletin paralarını ortada hiçbir şey yokken oraya gömdünüz. Beş yılda çıkarılamayan bir su var ortada. Kaç lira harcandı oraya? Niye Ereğli halkıyla bu paylaşılmadı? Beş yıl zarfında ne elde edildi? Bu paralar kimin parası? Sizin bu paraları çar çur etmeye hakkınız var mı? Beş yıldan beri çıkmayan suyun neden çıkmadığını, geldiğimiz teknoloji çağında anlamak çok mu zor? Bunları sormaya devam edeceğiz. Ereğli halkı adına soracağız. Siz paraları oraya harcarken bugün liseli bir kardeşimizin servis parasını verememesinin vebalini nasıl ödeyeceksiniz?  2019 yılında göreve gelirken 2024 yılına kadar ne söz verdiniz, ne yaptınız? Bütün bunları Ereğli halkına açıklayacaksınız. Bende bunları Yeniden Refah Partisinin Belediye Başkan Adayı olarak sizlere sormakla mükellefim. 

Bu beş yılda Ereğli'de ne yapıldı?  

Bu beş yılda Ereğli'de ne yapıldı? Soruyorum sizlere. Halkımızın tabiriyle cülük, civciv dağıtmayla belediyecilik yapılır mı? Çürük biber dağıtmayla, milleti bir kamyon etrafına yığıp adeta birbirini ezer derecesinde izdiham yaratarak belediyecilik yapılır mı? Bu şehire böyle hizmet edilir mi? Bu kamu kaynakları bu kadar har vurulup savurulur mu? Tabiki belediye tarımda, üretimde öncü olacak, vatandaşımızın elinden tutacak. Biber üretmişsiniz çok güzel. Orada Kaymakamlığımızda ekonomik durumu zayıf olan vatandaşlarımızın listesi var. Alırsınız listeyi kaç aile varsa götürüp bırakırsınız bu anlamda katkıyı sağlamış olursunuz. Adabağ'da ne oldu peki? Yaklaşık 5 bin dekarlık yer tahsis edildi. Organik tarım dediniz. Ne organik tarımı ya? Oraya ne kadar kaynak aktardınız?  Oraya bu halkın ne kadar parasını gömdünüz? Orada da çeşitli şaibeler duyuyoruz. Bunlarla ilgili tek tek sizlerden soruların cevaplarını almak istiyoruz. Bizim paralarımızla, bizim vergilerimizle size aktarılan kaynakları nasıl kullanıldığını daha doğrusu nasıl çar çur ettiğinizi bilmek istiyoruz. Bunları sormaya devam edeceğiz. 

Bu beş yıl Ereğli için bir kayıp  

Ereğli'de 2.Kısım Organize Sanayinin altyapısını yaptık, doğal gazını çektik, elektrik hatlarını yaptık. Fabrika getirtip yüzlerce kişiye istihdam sağladık. Şu anda o bölgeye yatırım yapacak onlarca insan var. Ereğli'de 3.Organize Sanayisini beş yılda faaliyete geçirememek ne demek? Ereğli Belediyesi, Ereğli Belediye Başkanı bunları yapmayacakta ne yapacak? Akhüyük'e 50-60 milyon para mı gömecek? Bunlar neden yapılmadı? Şimdi karne zamanı, konuşma zamanı işte. Altını çizerek söylüyorum bu beş yıl Ereğli için bir kayıp. 

Bizlere pankart asacak yer bırakacak mısınız?

Siyaset tabiki yapılır. Şu an itibariyle Ereğlimizde başta Sayın Hüseyin Oprukçu olmak üzere, ben Özkan Özgüven, dün açıklanan Sayın Umut Akpınar ile birlikte bu şehrin Belediye Başkan Adayı olmak üzere mücadele edecek üç arkadaşız. Belki ilerleyen günlerde bu sayı artacak. Tabiki demokratik nezaket içerisinde vatandaşımızın karşısına çıkıp siyaset yapacağız. Ama sen burada belediyenin gücünü kullanarak bizlere pankart asacak yer bırakacak mısın? Üç tane adayız senden hariç iki kişiyiz. Sayı aratacak belkide. Bizler nereye asacağız bu pankartları? Pankart olayına da karşıyım bu arada çevre kirliliği yaratıyor ama beş yıl belediye başkanlığı yapmışsın zaten tanınıyorsun. Bu kadar pankarta, çevre kirliliğine ne gerek var? Bunların kaynakları da nereden geliyor? Bunların cevaplarını da sizlerden istiyoruz. 

Ereğlimizi daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız

Biz pankart belediyeciliği yapmayacağız, biz kum belediyeciliği yapmayacağız, biz hizmet belediyeceliği yapacağız. Duyduğuma göre şantiyeye gelen kumlar kayıt altına alınmadan direk köylere gidiyormuş. Böyle birşey eğer gerçekse kabul edilebilir birşey değil ve resmi açıdan da doğru olmayan bir uygulamadır. Bunların hepsini Ereğli halkı görüyor. İnşallah bu çarpık düzene ve kötü gidişata dur diyeceğiz. Nasıl dur diyeceğiz? Vatandaşlarımızın desteğini alarak, Ereğli'yi birlikte yönetme amacıyla adımlarımızı atarak, şehrin marka değerini oluşturacak projelerle, insanımıza dokunan projelerle, sosyal ve kültürel projelerle Ereğlimizi daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacağız. 

Yeniden Ereğli için Yeniden Özgüven

Allah'ın izniyle Ereğli'nin heba olan bu beş yılını toparlamaya ve 2024-2029 yıllarında sıçrayan, kalkınan, ülkede ve bölgede adını duyuran bir Ereğli'yi halkımızla birlikte inşa edeceğiz. Bunu lafla değil icraatla yapacağız. Tüm Ereğli halkına, değerli hemşerilemize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Teşekkür ederim. Yeniden Ereğli için Yeniden Özgüven diyorum. " İfadelerini kullandı.


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir