USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Türkiye-Bulgaristan arasında yeni sınır kapısı gündemde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan'da İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüşmesinin arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, Türkiye-Bulgaristan arasında Kırklareli'ndeki Rezve Deresi'nde yeni sınır kapısının gündemde bulunduğunu aktardı.

Türkiye-Bulgaristan arasında yeni sınır kapısı gündemde
07-06-2022 21:29
Google News

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Bulgaristan İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile birlikte araya mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşma sonrası açıklamalarda bulundu. Komşu Bulgaristan ile baş döndürücü sayıda eş alanlarının bulunduğunu tabir fail Soylu, müstevli çağında ara maruz heyetler arası görüşmelere baştan başladıklarını belirtti.

Görüşmede, sınır kapıları, göç, uyuşturucu, düzenli ve finansal suçlarla mücadelenin görüşüldüğünü tabir fail Soylu, dü bakanlığın bugüne denli imzaladığı anlaşmalar marjında ortaya konulmuş bulunan iş birliklerini baştan gözden geçirdiklerini anlattı.

"Hem Bulgaristan tarafı hem biz bu görüşmelerden baş döndürücü müspet namına ayrılıyoruz”

Sınırlarla ilişik atılabilecek adımların gözden geçirildiğini, değerli ve doğurgan birlikte konuşma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Soylu, "Hem Bulgaristan tarafı hem biz bu görüşmelerden baş döndürücü müspet namına ayrılıyoruz. Türkiye'de istihsal ve ihracatın artmasından meydana gelen sınır kapılarındaki çokluk ve ayrımsız sürede Bulgaristan'ın sınır kapılarında icra ettiği uran düzenlemeyle ilişik değerlendirmeleri ortaya koyduk. Ticaret Bakanımız DOĞRU birlikte devirde buradaydı. Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapıları'ndaki sürekliliğin kesinlikle sağlanabileceği hususunu gözden geçirdik. Bizden 5 gestalt mevcut Kapıkule'de. Bulgaristan tarafında 2 gestalt var. İlk önceki 3'e çıkıyor. Yakın sürede 2 hâlâ olması hususunda talebimiz oldu. Onu gözden geçirecekler. Büyükelçiliğimiz, Ticaret Bakanlığımız ve arkadaşlarımızın ortaya koyduğu icraat çerçevesinde şu anda kestirmece 30-35 kilometre bulunan tır kuyruğu 2-3 kilometrelere denli düştü. dışsatım açısından, tecim açısından buradaki sürekliliğin bitmeme edebilmesi önemli. Günlük geçişler en erdemli noktasında. Daha güzel birlikte noktaya gelebilmek düşüncesince mutabakatımız ve takibimiz bahis konusu olacak" dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında icra vekili yardımcıları başkanlığında eş sistem oluşturulacak
Bakan Soylu, görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan arasında eş mutabakata vardıklarını, icra vekili yardımcıları başkanlığında eş birlikte sistem oluşturacaklarını aktardı. İki yurt arasındaki mevzularla ilişik altı ayda birlikte Bulgaristan ve Türkiye'de toplantılar yapacaklarını dile getiren Soylu, "Bu ehemmiyetli birlikte adımdı. Kırklareli'ndeki Rezve Deresi'nde yeni birlikte kapı kurulması, birlikte güreşçi köprüsü yapılması meselesi 5-6 sene önceki değerlendirdiğimiz birlikte meseleydi. Teknik görüşmede birlikte noktaya denli gelindi. Hazırlıklar tamamlanırsa orada birlikte kapı hâlâ küşade olacak. Büyükelçimiz de meselenin takibini gerçekleştirecek. Mutabık kalacağımız mesele, seyir namına mı açılacak, olmadan önemsiz otomobiller da gelip geçecek mi? İki yurt arasındaki bağların kuvvetleneceği, zamanı ve kültürel bağların baş döndürücü hâlâ güzel noktaya taşınacağı adımı atmış oluyoruz" dedi.

Görüşmede, telefon dolandırıcılığı ele alındı

Kolluk Eğitim İşbirliği Mutabakat Zaptının süratlendirilmesi ve aykırı tecrübelerden yararlanma edilmesi dair aşama attıklarını özetleyen Soylu, "Telefon dolandırıcılığı sanarak tanım edebileceğimiz, buradan Türk vatandaşlarına müteveccih levent boylu zamandır gerçekleşen birlikte proses uydurma konusuydu. Dolandırıcılar güzel birlikte operasyonla yakalandılar. Bu asgari düzeye indi. Bu da iş birliğimizin konkre birlikte işareti namına durmaktadır. Ukrayna ve Rusya meselesi ile huruç meselesini değerlendirdik. Hem Ukrayna'dan mevrut göç etmeleri hem de güneyimiz ve doğumuzdan mevrut göçler dair düzen bağı teşrikimesai içinde olma mutabakatımızı tasdik ettik. 2016 Kasım ayından buyana sürdürdüğümüz eş değini merkezimiz var. Bu merkezde ehemmiyetli birlikte teşrikimesai ortaya koyuyoruz. Kapıkule'deki bu merkezde bilgelik alışverişinde bulunuyoruz. Göçmen kaçakçılığı ve öbür taksirat dair binlerce bilgelik ve doküman alışverişinde bulunduk. Bu mevzuyu da yeni baştan değerlendirdik. Gerek yıldırı örgütleri ister düzenli töhmet örgütleriyle ilişik coğrafyamızda kaldığımız süreci değerlendirmiş olduk. Çok doğurgan birlikte güruh geçti. Tır kuyruklarıyla ilişik meselenin birlikte noktaya gelebilmesi açısından Bulgaristan tarafı baş döndürücü müspet ve çözüme müteveccih yaklaşım ve eş istek ortaya koydu. Bulgaristan ile yeni sınır kapısının açılması, eş mekanizmanın harekete geçirilmesi ve yaşadığımız bazı hastalıkların eş çözülmesi anlamında düşünüm donanmasına vardık" dedi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir