USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Türkiye'nin sağlık turizmi "Heal in Türkiye" portalıyla bellik durumuna getirilecek

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Öztan, "Bu portalın değme yerde tanıtımı yapılacak. Türkiye'de otama kullanmak talip hastalar, birlikte tane birlikte portal üstünden ülkedeki sağlık kuruluşlarını, doktorları ve otama yöntemlerini görebilecek." dedi.

Türkiye'nin sağlık turizmi
08-06-2022 12:16
Google News
Ankara

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Özgür Öztan, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde kurulacak "Heal in Türkiye" portalıyla ülkenin sağlık turizminin yegâne araçsız tanıtımının yapılacağını belirterek, "'Heal in Türkiye' ismi bire müşterek sürede müşterek bellik olacak ve değme yerde tanıtımları yapılacak." dedi.

Ticaret Bakanlığı kabilinden Türkiye'nin sağlık hizmeti ihracatının tanıtımı düşüncesince "Heal in Türkiye" portalının kurulması kararlaştırılırken bu sistemin yapılış ve işletilmesini Hizmet İhracatçıları Birliği üstlenecek. Portalın adı, Türkiye'nin sağlık turizminin markası ve sloganı yerine da kullanılacak. Böylece, Türkiye'nin sağlık hizmeti ihracatının müşterek etraflı yerine tanıtılması sağlanacak. Portal içerisinde müşterek çağırma cihazı merkezi oluşturulacak ve ecnebi hastalar yakınma ve önerilerini iletebilecek.

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Öztan, AA muhabirine, "Heal in Türkiye" portalı ve sağlık turizminde sağlanacak dünkü desteklere bağlı değerlendirmede bulundu.

Sağlık turizmi dalında devletin yanlarında olmasının ve destek sunar sağlamasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Öztan, Türkiye'nin bu bölgede nice istem aldığını söyledi. Öztan, bu siteyle hastalara aracısız fariza verilebileceğini anlatım ederek, "Heal in Türkiye" isminin bire müşterek sürede müşterek bellik olacağını ve değme yerde tanıtımlarının yapılacağını bildirdi. Özgür Öztan, "Türkiye'de otama kıymetlendirmek talip hastalar, yegâne müşterek portal üstünden ülkedeki sağlık kuruluşlarını, doktorları ve otama yöntemlerini görebilecek. Yurt haricinde sağlık hizmeti kabul etmek düşüncesince araştırı işleyen değme hastanın önüne bu portal çıkacak, reklam dalında devletin de yardımıyla çelimli olacağız. Her yerde, billboardlarda, sütun sayfalarında, internette, televizyonlarda duyurulacağız." diyerek konuştu.

Hastaların dava yaşaması biçiminde bu portal kanalıyla iletebileceğini vurgulayan Öztan, sitenin, hastaların güvenliği açısından da ehemmiyet taşıdığını dile getirdi.

"Hastalar ser altı işletmelerden mahfuz olacak"

Öztan, sitede saç ekiminden diş hekimliğine, aşırı kiloluluk cerrahisinden termal sağlığa ve hikmet tedaviye derece değme bölgede bilgilendirme yapılacağı bilgisini vererek, "Bu bölgelerde ne denli tedavilerin uygulandığı, fariza sağlayan sağlık kuruluşları ve etibba görülecek. Tüm bilgiler apiko yerine hastanın önüne çıkacak. Hekimler yerine bizlerin ari yerine yapamadığımız tanıtımlar, mutluluk yardımıyla bu şehir kanalıyla yapılabilecek." ifadelerini kullandı.

Yabancı hastaların bu şehir kanalıyla ne sağlık müesseselerinin akredite edildiğini de görebileceğine dikkati çekici Öztan, şu değerlendirmede bulundu:

"Hastalar, sonunda yasa dışı ve ser altı işletmelerden mahfuz olacaklar, bu denli yerlerden haberli olmayacaklar. Devletin akredite ettiği, denetlediği kuruluşlar bu portalda arazi alacak. Eğer hastalanmış müşterek yerden hekim ismini bulduysa bu ismi portaldan arama ika şansı olacak. Biz de bu sayfayı devletle çalıştığımızı belirtmek düşüncesince sayfalarımıza koyacağız. Global müşterek bellik bulunan 'Heal in Türkiye'nin parçası olduğumuzu göstereceğiz."

Öztan, bazısı devletlerin sigortalarının gayrimenkul dışındaki otama harcamalarını karşıladığını hatırlatarak, "Heal in Türkiye'nin müşterek muadele markası olmasıyla sigortaların da Türkiye'deki otama harcamalarını karşılaması sağlanacak. Sigortalar, bu portal üstünden maruz sağlık hizmetinin birinci sınıf bulunduğunu görecek." dedi.

"Komplikasyon sigortasının dünyada örneği yok"

Türkiye'nin sağlık turizminde ehven bulunduğu algısı yerine, birinci sınıf sağlık hizmeti verdiği algısını yerleştirmesi icap ettiğini tamlayan Öztan, şunları kaydetti:

"Türkiye, evren çapında birinci sınıf sağlık hizmeti veriyor. Ticaret Bakanlığı destekleriyle maruz hizmetin kalitesi henüz da artacak. Bakanlık, 'kaliteni erdemli tut, ego seni destekliyorum' diyor, ecnebi anahtar bilici bireyleri çalıştırmamızı, toplumsal medyada yapacağımız tanıtımları destekliyor. Yurt haricinde büro ayırmak istersem, bunun giderlerini destekliyor. Bakanlık bire müşterek sürede dünyada örneği sıfır karışıklık sigortasını da dayanak kapsamına aldı. Hastamızda müşterek karışıklık olması ihtimaline erinç sigorta yaparsak yüzdelik 70 oranında desteklenecek. Başka ülkede bu sigorta bulunmadığı düşüncesince bizlere kazanım da sağlayacak. Hasta bu sigorta bulunduğu düşüncesince bizi yeğleme edecek."

Öztan, Bakanlığın, fariza ihracatı kapsamında gayrimenkul haricinde yayınlanan Türk dizilerini de desteklediğine dikkati çekerek, bu dizilerde yapılacak sağlık turizmi tanıtımlarının da bundan sonra dayanak kapsamında olacağını laflarına ekledi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir