USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yap-İşlet-Devret’ yanıtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yap-işlet-devret planlarına müteveccih eleştirilerine yanıt vererek, “Biz bunları onlarca kere yalanladık ancak onlar bu yalanları söylemekten bıkmadı. Biz de onları yalanlamaktan bık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yap-İşlet-Devret’ yanıtı
07-06-2022 21:40
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'dan İstanbul'a dönüşünde İstanbul Havalimanı'nda matbuat çalışanlarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü takım toplantısında ‘Yap-İşlet -Devret' planlarına bağlı meydana getirdiği açıklamalara yanıt verdi.

“100 senenin planlarının yapılacağı toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu taşımaktayız”

Basın mensuplarıyla buluşmasında Haziran kocaoğlan böylelikle Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek arsıulusal toplantıya özen çekerek laflarına başlamış bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “28-Haziran-1 Temmuz tarihleri ortada devletimizde baş döndürücü ehemmiyetli müşterek kodifikasyon gerçekleştirilecek. İstanbul'da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)'nün baş döndürücü ehemmiyetli müşterek toplantısı var. Havacılık sahasının dört başı mamur sıkıntıların, geleceğinin tartışılacağı baş döndürücü ehemmiyetli müşterek toplantıya Türkiye ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin ev sahipliğini göstererek, hem gelecek zamanlarda havacılık sektöründe oluşacak gelişmeler ve başta pandemi sonra sektördeki gelişmelerin tartışılacağı, önümüzdeki 100 senenin planlarının yapılacağı toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu ve coşkusunu taşımaktayız” halinde konuştu.

“2023 senesinde 2019 yılının üzerinde çıkarak senesinde 214 milyon geçici ile kapatmayı planlıyoruz”

Havacılığa bağlı sayıları paylaşan Bakan Karaismailoğlu, “Havayolu yolculuklar açısından 2022 yılı mayası ayında 2019 yılının yüzdelik 95'in ulaştık. 2019'u 210 milyon geçici ile kapatmıştık. Bu yılı da 200 milyona yaklaşan geçici ile kapatmayı hedefliyoruz. 2023 senesinde da 2019 yılının üzerinde çıkarak senesinde 214 milyon geçici ile kapatmayı planlıyoruz. Tabii 2053 Ulaşım ve Lojistik Master Planı çerçevesinde bizim 2035 senesinde 232 milyon yolcuya, yaptığımız yatırımlar ve değerli havacılık politikalarımız yardımıyla 2053'e geldiğimizde de 344 milyon yolcuya erişmiş olacağız” ifadelerine arsa verdi.

Yeni oluşturulan havalimanlarına dip talep

Bu sene Tokat ve Rize Artvin Havalimanı'nın yaklaşan vakitte hizmete açılmasına mukabil alakanın dip olduğuna özen çekici Karaismailoğlu, "Tokat Havalimanı'nı hizmete açalı kestirmece 2.5 ay oldu. Toplam 377 uçuşla 21 bin 505 vatandaşımızı Tokat ile buluşturmuş olduk. Rize Artvin 3 hafta beli açılalı. Toplam 305 uçuşla 34 bin 160 vatandaşımız havalimanın kullanmış oldu. Daha havalimanlarının geçmiş günleri bulunmasına mukabil vatandaşımız bağ gösteriyor. Önümüzdeki günlerde artarak bitmeme edecek" dedi.

“Biz bunları onlarca el yalanladık fakat onlar bu yalanları söylemekten bıkmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yap-İşlet-Devret planlarına bağlı eleştirilerine de yanıt sağlayan Adil Karaismailoğlu, "Yap-İşlet-Devret planlarında asal bulunan plan maliyetidir. Bu imal maliyeti üzerinde mevrut kamulaştırma, finans, işletme, bakım-onarım ve restorasyon maliyetleri namına maliyet çıkarılır. Bu maliyetin de pres süresi süresince art iadesi düşüncesince mali modeldir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu takım toplantısını yaptı, değme zamanki maatteessüf üzülerek seyrettiğimiz yalanlarının, hezeyanlarının tekrarlanması şeklindedir. Biz bunları onlarca el yalanladık fakat onlar bu yalanları söylemekten bıkmadı. Biz de onları yalanlamaktan bıkmayacağız. Bu planlar halkımızın yaşamını kolaylaştıran, ülkemizin ekonomisine, istihdamına, üretimine, turizmine enine boyuna müşterek tomar katkılar önleyen baş döndürücü değerli projelerdir. Bunların hepsinin matematik kitabı yapılmaktadır ve bu planlar ağız ağıza kamuya bariz bulunan ihalelerdir, müşterek konkur kararı müktesep bulunan ihalelerdir” ifadelerine arsa verdi.

“Kötü siyasetlerine aygıt geçirmek düşüncesince şişirme haber rakamlarla karalanmaya çalışılmış bulunan bu denli değerli işler”

Yapılan planların biçimsiz siyasete aygıt edildiğini tamlayan Karaismailoğlu, “Bir tarafta 17 yılda noksan Bolu Dağı Tüneli kabil sade müşterek proje, müşterek tarafa da dünyanın en teknolojik müşterek köprüsü ve 2,5 bilyon Euro'luk müşterek proje. Devletin kasasından müşterek kuruş çıkmadan nihayetlenen müşterek proje. Aynı biçimde İstanbul Havalimanı. Bu denli değerli işler, dünyanın ölçüm etmiş olduğu işler fakat maatteessüf biçimsiz siyasetlerine aygıt geçirmek düşüncesince esassız hata rakamlarla, şişirme haber rakamlarla karalanmaya çalışılmış bulunan bu denli değerli işler. Biz yaptığımız işlerin arkasındayız, baş döndürücü değerli işlerdir. Bunları yapmaya, işletmeye ve bu sürekliliği sağlamaya bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

“Bu denli kapasitesi efdal birinci sınıf müşterek hava meydanı varken, doğrudan yanı başındaki havalimanını çalıştırmanın müşterek manası mevcut mı?”

Atatürk Havalimanı tartışmalarına da yer veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı bunlar ülkemizin dü adet değerli projesi. İstanbul Havalimanı evren üstündeki en iri aktarma merkezi ve en çağcıl ve birinci sınıf havalimanlarından müşterek tanesi. Şu anki geçici kapasitesi 120 milyon. Buradaki arttırma yatırımlarla beraberce 200 milyon yolcuya denli çıkma müşterek sığa mevcut burada. Bu denli kapasitesi efdal birinci sınıf müşterek hava meydanı varken, doğrudan yanı başındaki havalimanını çalıştırmanın müşterek manası mevcut mı? Bunu söyleyenlere Allah beyin düşünüm versin. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı kabil göz kamaştırıcı müşterek arsa de kavim bahçesi namına da gene İstanbullulara fariza edecek, onlara dem aldıracak müşterek plan namına değerlendiren büyüklük aklı var. Bunu alkışlamaktan bambaşka müşterek obje olamaz” dedi.

“Bir tarafta İstanbul Havalimanı'nı yaparken müşterek yandan da Rize-Artvin Havalimanı'nı bitirebiliyoruz"

Yapılan yatırımların kestirmece yüzdelik 20'sinin Yap-İşlet-Devret finansman modeliyle yaşama geçirildiğini de tabir fail Adil Karaismailoğlu, “Projelerimizin kestirmece yüzdelik 20'sini Yap-İşlet-Devret finansman modeliyle yaparak, arttırma bütçeler çıkartarak endamsız müddette bu projeleri bitiriyoruz. Geri artan yüzdelik 80'i kılıç amme bütçesinden şu demek oluyor ki alışılmış tenkis yönteminden yaparak bitiriyoruz. Bir tarafta İstanbul Havalimanı'nı yaparken müşterek yandan da Rize-Artvin Havalimanı'nı bitirebiliyoruz. O nedenden ülkemizin ciharıyek yanındaki planlar bire müşterek çabucak bitebiliyor. Bu da levent boylu soluklu master tasar ve düzentileme kararında çıkıyor” sanarak konuştu.

Ferhat Yasak - Tuncer Cengiz
 


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir