USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

UMUT AKPINAR BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Umut Akpınar, bugün sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

UMUT AKPINAR BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
30-01-2024 17:06
KONYA
Google News
Akpınar yapmış olduğu açıklamasında;
Biz bu yola çıkarken tamamen samimiyetle ve içtenlikle çıktık
"Biz bu yola çıkarken tamamen samimiyetle ve içtenlikle çıktık. Bu yol hepimizin yolu, bu yol bu şehrin yolu. Bu şehire birşeyler üretmek aşkıyla yola çıktık. Biz bir sorumluluk almak istedik. Sorumluluk, hiçbir zaman ranta, talana karşı değil onları onları yok etmek uğruna çıktık. 
Nereye aday olduğumuzun farkındayız
Bu şehrin sorunları var. Bu şehrin sorunları ne pankartta konuşulanlar ne de siyaseten dile getirilenler. Bakın bu şehirde sağlıktan tutunda trafiğe kadar, madde bağımlılığımdan tutunda sosyal kültürel işlere kadar o kadar çok işimiz varki. Bunları teker teker çözmek için bir yola çıktık ve bunları hep beraber çözeceğiz. Altını çizerek söylüyorum nereye aday olduğumuzun farkındayız. 200 bin nüfuslu bir şehri yönetmeye adayız ve nasıl yöneteceğimizi de biliyoruz. Bu şehirde neler yapılacağını da biliyoruz. Bu şehrin sorunlarını biliyoruz. Bu şehrin sorunlarına da çözüm üreteceğimizi biliyoruz. İşin, aşın öncelikli olduğu bir şehirde bu sorunları çözdükten sonra gençliğimizin önünü açmak istiyoruz. İçinde kadın olan bir yönetimle bu şehirde yeniden var olacağız. Bu şehir ruhunu kaybetti. Kaybedilen bu ruhu yeniden kazanacağız. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, Allah'a olan inancımızla ve sizlere olan güvencimizle güzel işler yapacağımızın düşüncesindeyiz. 
Her kesimle, herkesle kol kola bir seçim süreci geçirip sonrada bu insanlarla hep birlikte bu şehri yöneteceğiz
Bakın, burada birtakım sorunlar var. Sağlık, eğitim, iş, aş, gençlik ve daha sayamadığımız birçok sorun var. Fakat bunların hiçbirine dokunulmadı. Biz işte bu sorunlara dokunmak için buradayız. Hani hep diyorduk ya yeni bir yüz, yeni bir isim çıksada onu desteklesek diye işte karşınızdayım. Hiç kimseye ne kulağımızı tıkayacağız ne de gözümüzü kapatacağız. Her kesimle, herkesle kol kola bir seçim süreci geçirip sonrada bu insanlarla hep birlikte bu şehri yöneteceğiz. 
Çözüm üreten, çözüm odaklı bir yapıyla bu şehri ileriye götürmek istiyoruz
Soruyorum, Ereğli'de son zamanlarda ne değişti? Nereye gittik? Biz nereye gidiyoruz? Gittiğimiz yer inanın içler acısı. Biz artık gülmek istiyoruz. Çözüm üreten, çözüm odaklı bir yapıyla bu şehri ileriye götürmek istiyoruz. İşte bu üzerinde bulunduğumuz topraklardan aldığımız ruhla yeni bir ruh yaratmak peşindeyiz. Bu ruhu tek başımıza yaratamayız, hep birlikte yaratacağız. Barış ve kardeşlik içerisinde yaratacağız. 
Biz vilayet Ereğli'yi pankartlarda oluşturmak için gelmedik
Unutmayın, ekonomi her zaman çözülür. Ülkede de çözülür şehirde de çözülür. Ama sosyal çöküş çözülmez. Bu şehirde cinayetler, inriharlar, madde bağımlılığı var. Eğer biz bunları çözemezsek bizi hiçbir şey kurtarmayacak. Biz, hem ekonomik anlamda hem tarımsal anlamda hem hayvancılıkta hem esnaflarımıza yönelik girişimlerimizle çözüm üreteceğiz diyoruz. Biz burada sosyal dokuyu, kültürel dokuyu yaratamazsak, gençlerimizi sokaklarda yalnız bırakırsak biz hiçbir yere varamayız. Biz rant'ın, paranın arkasında koşmak için gelmedik. Biz vilayet Ereğli'yi pankartlarda oluşturmak için gelmedik. Biz önce bir kent yaratacağız. Kent yaratmadan vilayet olunmaz. Onuda biz başaracağız. 
Birlikte bu şehrin önünü açacağız
Herkesin önerilerine ve eleştirilerine açığız. Ama yeni bir yüzle yeni bir anlayışla dünya bir yere giderken biz oturduğumuz yerde sayamayız. Kabul edin ya da etmeyin biz geriye gidiyoruz. Artık bu şehirde teknolojik yatırımlara ihtiyaç var, gençliğe ihtiyaç var, gençliğin iş gücüne katılmasına ihtiyaç var, gençliğin sokaklardan kurtarılıp sanat merkezlerinde, sinemalarda üretimlerine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçları önümüzdeki süreçte çok daha farklı değerlendireceğiz ve birlikte bu şehrin önünü açacağız. 
Bu şehrin kaybedilecek zamanı yok. Bir beş yıl daha kaybedemeyiz
Biz kavga etmeye çıkmadık. Benide eleştirin ama bugüne kadar yapılanları da eleştirin. Kavga etmek için değil barıştırmak için, insanlara tebessüm ettirmek için çıktığımız bu yolda herkese ihtiyacımız var. Bizi tanıyanlar tanımayanlara bizleri anlatsın. Gelecekte ne yapabileceğimizi anlatsın. Artık oturma vakti değil. Bugünden itibaren sokaklara iniyoruz. Bize ne zaman ulaşırsanız biz yanınızda olacağız. Yapılacak olan tüm projelerimizi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Bu şehrin kaybedilecek zamanı yok. Bir beş yıl daha kaybedemeyiz. Biz beş yıl daha kaybetmek için değil on beş yılda yapılacak işleri beş yılda yapmak için buradayız. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.

Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler
sanalbasin.com üyesidir