USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bakanlığın av yasağı kararı, Akdeniz’de meyvelerini verdi

Dr. Mehmet Gökoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının akya balıklarının avlanmasına yönelik aldığı yasak kararının meyvelerini Akdeniz'de vermeye başladığını belirtti. Gökoğlu, “Şu anda çok miktarda akya yavrusu görüyoruz. Bulut gibi etrafımızda dönüyorlar

Bakanlığın av yasağı kararı, Akdeniz’de meyvelerini verdi
24-08-2022 12:58

Dr. Mehmet Gökoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının akya balıklarının avlanmasına yönelik aldığı yasak kararının meyvelerini Akdeniz'de vermeye başladığını belirtti. Gökoğlu, “Şu anda çok miktarda akya yavrusu görüyoruz. Bulut gibi etrafımızda dönüyorlar” dedi.


Akdeniz'in balık verimliliğini değerlendiren Dr. Mehmet Gökoğlu Gökoğlu, Akdeniz'de su sıcaklığının artmasına bağlı olarak balıkların aktivitesinin arttığını belirtti. Öte yandan haftanın belirli günlerinde Konyaaltı sahili açıklarında öğrencileriyle dalış yapan Gökoğlu, Akdeniz'in kıyılarındaki balık verimliğini de su altı kamerası ile görüntüledi. Görüntülerde öğrencilerin çok sayıda melanurya, sargoz, kupes gibi balıkları besledikleri görüldü.



Bakanlığın aldığı yasak kararı meyvesini verdi


Kıyılarda çok miktarda balık yavrusu olduğuna dikkat çeken Gökoğlu, “Biz zaman zaman öğrencilerimiz ile tavuk eti ya da dondurulmuş hamsi götürerek besleme yapıyoruz. Bir anda her yer balık oluyor. Zaten bizi bekliyor oluyorlar. Verdiğimiz zaman keyif alıyoruz. Biz verirken balık elimize vuruyor. Onlar da keyif alıyor. Tarım Bakanlığının aldığı bir karar var. 2 sirküler öncesine kadar akya balıklarının üreme döneminde avcılığı serbestti. Son çıkan iki sirkülerde yasaklandı. Bunun meyvelerini görmeye başladık. Şu anda çok miktarda akya yavrusu görüyoruz. Bulut gibi etrafımızda dönüyorlar” dedi.



Şu ana kadar 68 tane istilacı balık türü tespit edildi


Akdeniz'de balık verimliliği açısından genel anlamda bir azalma olduğunu sözlerine ekleyen Gökoğlu, “Azalan türler yerine Kızıldeniz'den gelen göçmenlerin arttığını görüyoruz. Yerli türlerde azalma var, istilacı balık türlerinde artış var. Şu ana kadar 68 tane tür tespit ettik, Atlantik türlerini de eklersen 70 tane diyebiliriz. Şu anda Antalya Körfezi'nde su sıcaklığı 32 derece, bu artış işgalci türlerin daha yukarı gitmesine neden oluyor. Marmara Denizi'ne giren türler de var. Şu anda Karadeniz açısından bir tehdit yok. Orada tür azdır ama popülasyon çok fazladır. Akdeniz, tür çeşitliliği en fazla ama popülasyon açısından en az denizimiz” dedi.


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir