USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

Bu iddia Ereğli'yi sarsar! Birlik Başkanına Tacizden Suç Duyurusu

Konya Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Eski birlik çalışanı C. K isimli tekniker kadın, Yıldız’ın kendisini fiziksel ve sözlü olarak taciz ettiğini karşılık bulamayınca işten atılarak tehdit edildiğini söyledi. Tacize uğradığını iddia eden kadın, Edip Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu iddia Ereğli'yi sarsar! Birlik Başkanına Tacizden Suç Duyurusu
10-05-2024 21:19
10-05-2024 22:16
KONYA

Konyanın nabızı haber sitesin'de yanınlanan habere göre Ereğli  Damızlık Birliğinde 2020 tarihinde veteriner sağlık teknikeri olarak işe başlayan 35 yaşında ki C. K , işini düzgün yaptığı için zaman zaman Birlik Başkanı Edip Yıldız tarafından primle ödüllendirildiğini sonrasında ise fiziksel ve sözlü olarak taciz edildiğini iddia etti.

Olayın üzerinden bir yılı aşkın bir sürenin geçtiğini kaydeden C. K, o dönem konunun duyulmaması için tehdit edilerek korkutulduğunu ve olaya tanık olanlarla birlikte Edip Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

MÜDÜR ‘BOŞVER ABİM’ DEDİ

Yaşadığı süreci anlatan C. K, şunları söyledi:

 “Bu durumu o zaman başımızda ki müdüre anlattım çok sıkıntıdayım abi kabullenemiyorum dedim. Müdür bana boşver abim ekmeğinden olursun dedi tacizler sonrasında devam etti karşılık vermeyince işten atıldım.”

ANTALYA’DA OTELE ÇAĞIRDI TEHDİT ETTİ

C.K Edip Yıldız’ı kendisini sözlü olarak taciz ettiğini ve evine çağırdığını ifade etti. Edip Yıldız’ın zamanla bana karşı bir yakınlaşması oldu. Kimsenin kendisine sahip çıkmadığını ve insan içine çıkamaz duruma geldiğini söyleyen C.K, şöyle konuştu:

“Belime sarıldı ‘arkanı dön kız sen güzelleşmişsin’ diyerek Antalya’da otele çağırdı. Buna karşılık vermeyince aradı beni evine kahveye çağırdı barışalım teklifini yaptı. Karşılık bulamayınca işimden çıkarttı. Konuyu avukata anlattım, aileme anlattım. Şubede ki arkadaşlarım da buna şahit. Bulduğum avukat Edip Yıldız’ın yanına gitti ertesi gün ‘bana boş ver abim uğraşmayalım bunlar pislik insanlar’ dedi. Gururum onurum zedelendi. İnsanların yüzüne bakamıyorum sesimi duyurmaya çalıştım kimse sahiplenmedi. Bir bayan olarak çalışmak bu kadar mı zor? Baskı altında kaldım gidip anneme söyledim. Ama artık susmayacağım. Avukat tuttum, tuttuğum avukat susmamı söyledi. Karşı taraftan para aldığını öğrendim. Sonrasında tehdit aldım. Korktum bana sahip çıkan olmadı. Elimden bir şey gelmedi . Vicdanen rahatsızım.Sesimi herkesin duymasını istiyorum. Bu adamın yaptıklarını herkesin duymasını istiyorum”

ARTIK SUSMAYACAĞIM

“İnsanların içinde bu şahıs özgür bir şekilde gezerken ben yüzüm kızarık geziyorum” diyen C.K, “Belime sarılınca geri çekildim. Sonrasında çıkışımı verdi. Suç duyurusunda bulundum. Bir avukat ‘abim bu ülkede adalet var adliye’ye gidelim’ dedi. Savcıya gittik anlattık. Herkes cezasını çeksin istiyorum ben bir bayan olarak rahatça çalışmak istiyorum. Belki susan o kadar insan var ben artık susmayacağım. Sindiremiyorum yaşananları annemlerin yüzüne bakamaz oldum. Adalete güveniyorum herkes bunun ne olduğunu bilsin “ diye konuştu.

İDDİALARI REDDETTİ

Edip Yıldız ise iddialarla ilgili konuştu. İddiaları reddeden Yıldız, “İddialardan haberim yok. Kadının suç duyurusunda bulunması isabet olmuş. Benim 200 çalışanım var” ifadelerini kullandı.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir