USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

“Faiz Artırımı Enflasyonu Durdurmak İçin Çare Değil”

Federal Rezerv FED Başkanı Jerome Powell, iki yıldan daha uzun bir süredir artan enflasyonla mücadele ediyor. Ancak tüketici fiyatlarını az çok kontrol altına alabilmesine rağmen bu konuda kesin bir başarı elde edilmiş değil.

“Faiz Artırımı Enflasyonu Durdurmak İçin Çare Değil”
12-03-2024 18:01
12-03-2024 18:02

Emlak devi Starwood Capital’in ortak kurucusu ve CEO’su, dobralığıyla bilinen Barry Sternlicht, Powell’ın en büyük sorununa çözüm buldu. 

Sternlicht, “Powell’ın yapması gereken şey Kongre’ye gidip, senatörlere sarhoş denizciler gibi para saçmaktan vazgeçmelerini söylemek” diyor.  

FED faiz artırımlarıyla enflasyonu kontrol altına almaya çalışırken, Sternlicht Kongre’nin ve Biden yönetiminin federal harcamaları ve dolayısıyla ulusal bütçe açığını olağanüstü artırarak FED’in işini zorlaştırdığına dikkat çekiyor. “Bir yanda frene basan bir taraf var-FED ve Powell- diğer yanda ise, sürekli çok para harcayan hükümet var” diyor. 

Kariyerine broker olarak başlayan ve halen 3,8 milyar dolarlık bir serveti yöneten Sternlicht, FED’in faiz artırarak enflasyonla mücadele stratejisinin işe yaramadığını uzun zamandır söylüyor.

“Yüksek faiz oranları ekonomiyi yavaşlatmaz. İnsanlar yavaşlatacağını düşünüyor ama işin aslı öyle değil. Çünkü istihdam pazarına baktığınızda sağlık, kamu ve eğitim sektörleri tonlarca yeni işe alım yapıyor ve faiz oranlarından etkilenmiyor” diyerek devam ediyor. 

Sternlicht’e göre, frene sert bir şekilde basmak “intihar”la eşdeğer.  Powell’ın başta emlak olmak üzere ekonominin ana sektörlerini tarumar ettiğini düşünüyor. 

Sternlicht emlak piyasasıyla ilgili olarak da, şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir kriz yaşandığını söylüyor. “Şimdiye kadar beş, altı kriz gördüm. Bu en kötüsü” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Hem global ekonominin hem de emlak sektörünün aynı anda kötü olduğu bir dönemden geçiyoruz. Yani aynı anda gerçekleşen iki tahribatla karşı karşıyayız.


Editor : Buğra Koçak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir