USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİZCE DE İL OLACAK MIYIZ?

Eray YETKİN
Eray YETKİN

Ereğli Haber Ajansı-Haber Müdürü-Gazeteci

SİZCE DE İL OLACAK MIYIZ?
20-06-2023
Son günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 il, 1000 ilçe açıklamalarının ardından tekrardan gündeme gelen Ereğli'nin il olması heyecanı arttırdı.
AK Parti tarafından da çalışmalara başlanacağının öğrenilmesinin ardından Ereğli'nin il olması tüm Ereğlililerde heyecan yarattı.
Peki Ereğli il olmak için gerekli hususları karşılıyor mu?
Nüfusun 100 binden fazla olması gerekli
Ereğli nüfus bakımından Konya'nın merkez ilçeleri haricinde en büyük ilçesi konumunda. Açıklanan son verilerde nüfusumuz 150.978 olarak açıklandı.
Şehir merkezine uzaklık en az 30 km olmalı
Ereğli, Konya'ya uzaklık olarak 156 km uzaklıktadır.
Eğitim
Şehrimiz eğitim olarak bir üniversite barındırarak eğitim alanında da gerekli koşulu yerine getirmektedir.
Ulaşım
Ereğli ulaşım olarak çok kritik bir noktada. Adana, Niğde, Aksaray, Karaman, Mersin, Antalya gibi şehirlere yakın konumda. Ulaşım ve lojistik noktasında kritik bir konuma sahip.
Sanayi
Aslında en önemli nokta burda sanayi olarak karşımıza geliyor. Ereğli'nin il olmasıyla birlikte sanayide öncelikli kalkınma bölgesine geçerse bu konuda fazlasıyla değer göreceğini düşünüyorum.
İl olunca ne değişecek?
İnanın çok şey değişir. Valiliğin gelmesiyle birlikte yeni kamu kurumları, istihdamın artması, üniversite öğrenci sayısının artması, sanayileşmenin artması ve istihdamın artması, tarım ve hayvancılıkta artış, sosyal ve kültürel faaliyetlerin artması, sağlık noktasında tam donanımlı hastane gibi birçok şey aslında artış gösterecektir.
Tüm bunlara baktığımızda Ereğli il olmayı hak ediyor ve gerekli çoğu şeye de sahip aslında. Şehrimizin önde gelenleri, tüm siyasileri, sivil toplum kuruluşları ve halkımız bir araya gelerek gerekli mevkilere sesimizi duyurmak için el ele vermemiz gerekli.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
sanalbasin.com üyesidir