USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin silahlı robotu: Sarbot

Sarsılmaz'ın Saha Expo Savunma ve Havacılık Fuarı'nda tanıttığı Türkiye'nin silahlı robotu: Sarbot, Havada, Karada ve Denizde sloganıyla askeri birliklere destek sağlamak amacıyla üretildi. Fuar'da Sarbot yoğun ilgi gördü.

Türkiye'nin silahlı robotu: Sarbot
27-10-2022 11:43
ANKARA

Saha Expo Savunma ve Havacılık Fuarı bu yıl İstanbul’da gerçekleşti. Vizyon çerçevesinde Sarsılmaz'ın geliştirdiği yeni ürünler Fuar’da yer aldı.

Türk mühendislerinin ürünü olan ve Atak helikopterinde kullanılacak 20 milimetre burun topu, hava topu geliştirme projesinin bir ürünü olan Sarsılmaz ve TUSAŞ'ın ortak şirketi TR Mekatronik ile birlikte üretilen ve dakikada 750 adet 20 mm kalibre mühimmat ateşleyebilen döner namlulu, taretli top sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin atış gücüne katkı sağlamak amacıyla üretildi.

Fuarda ayrıca Hürkuş uçaklarında kullanılacak 12,7 milimetre makineli tüfekleri sektör profesyonelleri buluşturan Sarsılmaz, yeni teknolojik silahı SARBOT ile dünyanın öncü markaları arasındaki yerini aldı. Fuarda tanıtımı yapılan silahlı robot SARBOT, ziyaretçilerden tarafından ilgiyle takip edildi.

7'nci Salon 7B-06A numaralı Sarsılmaz standında, yerli ve milli olanaklarla geliştirip ürettiği 300'den fazla ürün arasından geniş bir yelpazeyi ulusal ve uluslararası ziyaretçilerle buluşturan Sarsılmaz, “Havada, Karada ve Denizde” sloganıyla bir askeri birliğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kalibreden silah ve mühimmat üretme kapasitesine sahip oldu.

Savunma sanayi sektörü fuarda piyade tüfekleri, makineli tüfekler ve tabancalardan oluşan ürünlerini sergilemeye devam ediyor.


Editor : Eray Yetkin
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir