USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EREĞLİ

Meteoroloji saat verip Ereğli'ye yeni uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yağışın beklendiği Ereğli'yi yarın (30 Nisan 2024) için de sarı kod ile uyardı. İlçede yaşayanlar; sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaya çağırıldı.

Meteoroloji saat verip Ereğli'ye yeni uyarı yaptı
29-04-2024 16:26
29-04-2024 16:40
KONYA

Aylardır beklenen yağışlar Konya Ovasına düşmeye başladı. Dün ve bugün ilçe merkezinin bir bölümü de dahil olmak üzere ilçe'nin bir çok noktasında yağış etkisini gösterdi.

AKOM UYARISI

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM da Konya genelinde saat 14.00’den sonra kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, vatandaşları uyardı.

SALI GÜNÜ İÇİN DE SARI KODLU UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yeni bir uyarı yayınladı, Konya ve bölgesini yarın (30 Nisan 2024 Salı) için de uyardı.

Sarı kodlu uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 30 Nisan Salı günü İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Salı günü öğle saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışların aynı gün gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
sanalbasin.com üyesidir